latinica  ћирилица
13/02/2016 |  14:42 ⇒ 14:46 | Autor: sputniknews.com

Bliznakinje sa različitom bojom kože (FOTO/VIDEO)

Јedna Britanka rodila je bliznakinje sa različitom bojom kože. Vjerovatnoća da se ovako nešto desi je jedan prema milion.
Bliznakinje sa različitom bojom kože (Foto: rs.sputniknews.com, Hannah Yarker) -
Bliznakinje sa različitom bojom kože (Foto: rs.sputniknews.com, Hannah Yarker)

Hena Јarker, iz okoline Mančestera, izjavila je da je razlika u boji kože između bliznakinja počela da se javlja neko vrijeme poslije rođenja.

„Bebe su neko vreme nakon rođenja imale istu boju kože, ali su nakon tri nedjelje počele sve više da se razlikuju, počevši od boje očiju do boje kože“, rekla je Јarkerova.

Bliznakinje sa roditeljima (Foto: rs.sputniknews.com, Hannah Yarker)

Djevojčica Anaja je naslijedila maminu svijetlu kožu i svijetle oči, dok Majla ima tamniju put, na oca Kajla Armstronga, koji je miješane rase.

„Oboje, i Kajl i ja, bili smo šokirani kada su djevojčice počele da se mijenjaju“, istakla je ona.

Za razliku od jednojajčanih blizanaca, koji se rađaju kada se oplođeno jajašce majke podijeli na dva jednaka dijela sa identičnim genima, različiti blizanci se razvijaju zasebno i uzimaju različite gene od svakog roditelja.

Sestre bliznakinje Anaja i Majla (Foto: rs.sputniknews.com, Hannah Yarker)

Јarkerova kaže da djevojčice koje sada imaju 10 mjeseci i dalje imaju slične crte lica, kao i da ih uglavnom oblači u identičnu garderobu.

Međutim, kako kaže, to ne sprječava ljude da, kada ih vide na ulici, postavljaju mnoga pitanja.

„Ljudi su iznenađeni kada ih vide i svašta pitaju, od toga da li su one zaista sestre, da li su uopšte u srodstvu, do toga da li su to moja djeca“, objašnjava Јarkerova.