latinica  ћирилица
14/02/2016 |  08:27 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Večeras u Banjaluci svečano obilježavanje Dana državnosti Srbije

Generalni konzulat Republike Srbije večeras će u Banjaluci u Narodnom pozorištu Republike Srpske svečano obilježiti Sretenje - Dan državnosti Srbije.
Narodno pozorište Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodno pozorište Republike SrpskeFoto: RTRS

Planirano je održavanje Svečane akademije koja će početi u 20.00 časova, uz učešće Nacionalnog ansambla "Kolo" iz Beograda.

Kako je najavljeno, akademiji će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović i predsjednica Vlade Željka Cvijanović, a očekuje se prisustvo i ostalih najviših zvaničnika Srpske, visokih crkvenih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika kulturnih, obrazovnih, sportskih i drugih institucija, kao i prisustvo velikog broja građana Republike Srpske. 

Generalni konzul Srbije u Banjaluci, Vladimir Nikolić, izjavio je da je ovo jedan od važnijih istorijskih, političkih i kulturnih datuma u srpskoj istoriju i da je njegovo obilježavanje važno za očuvanje srpskog identiteta.

Predsjednik skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je, povodom Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije - uputio čestitku predsjedniku Tomislavu Nikoliću, predsjedniku Narodne skupštine Maji Gojković, premijeru Aleksandru Vučiću i svim građanima Republike Srbije.