latinica  ћирилица
14/02/2016 |  10:41 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Zvaničnici Srpske čestitali Dan boraca

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Dan boraca Boračkoj organizaciji, svim borcima Srpske, kao i svim porodicama poginulih boraca.
Palata predsjednika Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata predsjednika Republike SrpskeFoto: RTRS

"Za sve nas u Republici Srpskoj ovo je dan kada se sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem sjećamo onih koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo", poručio je Dodik u čestitki.

Dodik je Boračkoj organizaciji, borcima, kao i porodicama poginulih boraca poželio svako dobro i mnogo uspjeha u budućnosti.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, borcima i svim boračkim organizacijama, 15. februara - Dan boraca i Dan Prvog srpskog ustanka.

Cvijanovićeva je istakla da su uloga i značaj koju su borci dali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske nemjerljivi.

Bez onih koji su dali živote za Republiku Srpsku, poručila je Cvijanovićeva, ne bi bilo slobode koju uživaju današnje generacije i zbog toga im dugujemo vječnu zahvalnost i poštovanje.

"Njihova žrtva obavezuje nas da čuvamo i jačamo Republiku Srpsku, a porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima pružimo svu moguću pomoć i podršku, što kao Vlada Republike Srpske, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo, i činimo", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Cvijanovićeva je dodala da je Vlada Republike Srpske čvrsto opredijeljena da nastavi i dalje da se angažuje na rješavanju problema boračkih kategorija i poboljšanju njihovog položaja u društvu.