latinica  ћирилица
22/02/2016 |  19:19 ⇒ 22:33 | Autor: RTRS

Marko Grujić za RTRS: Liverpul je čudo, ali vratiću se nekad u Zvezdu! (VIDEO)

Crvena zvezda nalazi se u nevjerovatnoj seriji od 20 uzastopnih pobjeda u šampionatu Srbije. Јedan od glavnih protagonista svih ovih uspjeha crveno-bijelih, Marko Grujić, sad već član Liverpula, za Radio-televiziju Republike Srpske otkrio je sve detalje jednog od najvećih transfera u zimskom prelaznom roku u Evropi.
Marko Grujić - Foto: Screenshot
Marko GrujićFoto: Screenshot

Grujić je prvo ime srpskog fudbala u ovom trenutku. Njegov tranfser od 6, odnosno 7 miliona evra u Liverpul digao je na noge, ne samo Srbiju i ostrvo, već cijelu Evropu.

"U novembru poslije utakmice protiv Radničkog u Nišu, dobio sam poziv sa nekog čudnog broja. Poziv je bio iz Engleske. Prvo sam mislio da je neka šala, ali sam prepoznao glas Јirgena Klopa. Malo sam bio u šoku i iznenađen. Poslije tog razgovora nisam imao dilemu gdje ću nastaviti karijeru. Klop mi je tad rekao da bi volio da me vidi u svom timu naredne sezone, da ima dugoročne planove sa mnom", rekao je Grujić.

Engleski mediji pisali su da na ostrvo stiže srpski Stiven DŽerarard. Brojni asovi crvenih na Enfildu su popularnog Gruju dočekali kao sebi ravnog.

"Prvi mi je prišao, što je i logično, hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. On me je upoznao sa ostalim momcima, pokazao sve što me je zanimalo. Kada sam odlazio nazad u Beograd, poželjeli smo jedni drugima sve najbolje i zakazali novo viđenje za ljeto. Liverpul i sve oko kluba dijeluje gotovo nestvarno. Drago mi je što ću biti dio tog kluba", ističe mladi vezista.

Nagovještaj idealnog kraja godine bio je negdje na sredini te 2015. koju Marko nikad neće zaboraviti. On i njegovi saigrači iz omladinske reprezentacije Srbije postali su šampioni svijeta.

"Selektor Veljko Paunović, od prvog okupljanja je tvrdio da ćemo postati šampioni. Neki su se čak i smijali tim njegovim riječima. Međutim, znali smo koliko vrijedimo i iz utakmice u utakmicu smo rasli kao tim. Atmosfera i zajedništvo bili su naši najjači aduti. Finale i pobjeda nad Brazilom bio je san koji nam se dogodio u javi. Tek kada smo se vratili shvatili smo kakav smo uspjeh postigli. Da, ukoliko se nekad bude snimao neki film, neki novi „Montevideo“ o nama, rado ću glumiti u tom projektu", uz osmjeh je rekao Marko.

Iz Zvezde će gotovo sigurno otići sa osvojenom titulom. U maju će, svjestan je biti mnogo emocija.

"Sigurno mi neće biti lako nakon posljednje utakmice u maju. Biće veoma emotivno. Pokušavam se spremiti za taj trenutak, ali teško je to predvidjeti. Ipak, nadam se da ću se jednog dana vratiti u Zvezdu".

Dvojica njegovih saboraca već su u inostranstvu. Predrag Rajković već je odigrao Ligu šampiona sa Makabijem, a skoro je otišao i Vukašin Јovanović u Zenit.

"Vule mi već sad nedostaje, iako se čujemo svaki dan. Žao mi je što je otišao, ali u maju će biti sa nama na proslavi titule", jasan je Grujić.

Zvezdin „javni čet“ na Vajberu jedan je od najpraćenijih u Srbiji. Preko 48.000 navijača crveno-bijelih prati dogodovštine igrača i upućeni su kakva je atmosfera među njima i u samom klubu.

"Rendula (Zoran Rendulić) je zadužen za atmosferu i on tom našem dopisivanju daje posebnu dimenziju, iako su aktivni i Gavra (Nenad Gavrić), Lučo (Ibanjez), ali i (Srđan) Plavšić i Vule (Јovanović). Trudimo se da i na taj način budemo što bliži našim navijačima", kaže Marko.

Grujić bi trebalo da predvodi Crvenu Zvezdu u još dva „Večita derbija“. Prvi je na programu već u subotu od 17 časova na stadionu Partizana.

"Imamo veliku prednost, ali to ništa ne mora da znači jer u derbiju nema favorita. Derbi je najveća utakmica kod nas, u kojoj ćemo i mi i oni pružiti 200 posto mogućnosti. Vjerujem da smo mi kvalitetniji i da ćemo slaviti u subotu", zaključio je Marko Grujić u razgovoru za RTRS.

PRIPREMIO: DEЈAN KONDIĆ