latinica  ћирилица
05/04/2016 |  07:50 ⇒ 19:23 | Autor: RTRS

Dodik: Puna podrška saradnji policije Srpske i MUP-a Rusije (FOTO i VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije za Grad Moskvu, predvođenu Baranov Olegom Anatoljevičem, zamjenikom načelnika Glavne uprave MUP-a Grada Moskva.
Dodik sa delegacijom MUP-a Rusije - Foto: RTRS
Dodik sa delegacijom MUP-a RusijeFoto: RTRS

Predsjednik Srpske je informisao delegaciju MUP-a Rusije da je u toku proces opremanja policijskih struktura Republike Srpske kako bi one mogle na najefikasniji način odgovoriti na globalne izazove poput terorizma.

Dodik je istakao je da je policija Republike Srpske važan dio identiteta Republike, i da saradnja policije Srpske i MUP-a Rusije ima njegovu punu podršku.

Sa delegacijom ruskog MUP-a sastala se i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović. Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, te dešavanjima na međunarodnoj sceni u svjetlu bezbjednosnih izazova.

Premijerka Cvijanović je ovom prilikom naglasila da su odnosi srpskog i ruskog naroda istorijski veoma dobri, te da je Rusija veliki prijatelj srpskom narodu sa kojim dijeli mnoge vrijednosti i sa kojim je u mnogim iskušenjima bila na istoj strani.

Izrazila je posebnu zahvalnost na mogućnosti da se posredstvom ruskog ambasadora u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija čuju i stavovi Republike Srpske. Na sastanku je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja između Republike Srpske i Ruske Federacije izuzetno dobra, te da je i u budućnosti treba jačati u svim pravcima.

Predsjednica Vlade je istakla značaj potpisanog Memoranduma o razumijevanju između MUP-a Republike Srpske i Glavne uprave MUP-a Ruske Federacije za grad Moskvu, naglasivši da je za uspješnu borbu protiv terorizma i svih obilika kriminaliteta neophodno međunarodno povezivanje policijskih institucija, te razmjena informacija i iskustava koje predstavljaju uzajamni interes.

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Delegacije MUP-a Republike Srpske koju su predvodili Dragan Lukač, ministar i Gojko Vasić, direktor Policije RS, održali su satanak sa delegacijom MUP-a Ruske Federacije i dogovorili konkretne oblike saradnje.

Delegacija MUP-a Ruske Federacije, u okviru trodnevne posjete MUP-u Srpske, prisustvovala je obilježavanju Dana policije, a boraviće i u bazi Specijalne jedinice policije.