latinica  ћирилица
14/04/2016 |  16:33 ⇒ 17:18 | Autor: TANЈUG

"Beskorisni" premijer stavljen na prodaju na Ibeju

Anonimni korisnik "Ibeja" stavio je pakistanskog premijera Navaza Šarifa na prodaju, izražavajući nezadovoljstvo premijerom nakon objavljivanja "Panamskih papira", a ponude su porasle na više od 90.000 dolara.
Ponuda na Ibeju (Foto: eBay) -
Ponuda na Ibeju (Foto: eBay)

"Beskorisni pakistanski premijer Navaz Šarif na prodaju", naveo je korisnik popularnog sajta za kupovinu preko interneta, opisujući Šarifa kao "novog sa defektima".

"Nije u radnom stanju. Nije nikada radio. Imao je manjkavosti i bio je kvaran od rođenja. Takva je čitava serija ovog proizvoda i njegova porodica je genetski manjkava i korumpirana, uzmite je i oslobodite nas ove bolesti", stoji dalje uz oglas na Ibeju.

U oglasu, koji se munjevito proširio internetom uz Šarifa se na poklon nudi i njegov brat Šabaz, guverner provincije Pendžab.

Šaraf je izložen nezadovoljstvu javnosti od objavljivanja "Panamskih papira" koji njegovu porodicu povezuju sa nizom ofšor-kompanija.

Ovo nije prvi put da nezadovoljni građani stavljaju političare na prodaju na Ibeju.

Premijer je ranije ovog mjeseca najavio formiranje komisije koja će istražiti navode iz papira advokatske firme "Mosak Fonseka" iz Paname po kojima su neki od najmoćnijih ljudi svijeta skrivali imovinu u ofšor-kompanijama.

U "Panamskim papirima" pomenuto je sve troje Šarifove djece, a fajlovi su pokazali da imaju nekretninu u Londonu preko jedne ofšor-kompanije kojom upravlja "Mosak Fonseka".