latinica  ћирилица
28/04/2016 |  16:13 ⇒ 16:21 | Autor: 24.info

Ljudska dobrota: Konobar koji je nahranio starca

Aleks Ruiz, 22-godišnji konobar iz DŽordžije, na društvenim je mrežama izazvao oduševljenje. Naime, na molbu muškarca bez ruku, Aleks mu je nesebično pomogao da pojede ručak
Konobar koji je otopio srca svojih gostiju - Foto: Facebook
Konobar koji je otopio srca svojih gostijuFoto: Facebook

Mladi konobar je sjedio s gostom više od trideset minuta, strpljivo ga hraneći. Mušterije su bile vidno dirnute i oduševljene , gledajući ovaj živi primjer ljudske dobrote u današnjem svijetu.

Sve to snimio je, a potom i objavio na Fejsbuku Redžinald Widener , inače redovna mušterija Kinko de Majo restorana u DŽeordžiji (SAD), gdje se odigrala cijela situacija.

- Aleks je sve vrijeme imao osmijeh na licu. Nije se žalio u vezi toga što radi, izgledalo je kao da mu je zaista stalo. - otkrio je Redžinald CBS-u i dodao:

- Ovo me duboko dirnulo u srce. Јoš uvijek postoje dobri ljudi na svijetu .

Aleksova kolegica i kćer vlasnika restorana, Kristal Figueroa komentarisala je kako nije iznenađena ovom gestom mladog konobara. On je, prema njenim riječima, dobar i uvijek pristojan.

- Činjenica da je samo došao i pomogao nepoznatom muškarcu da pojede svoj obrok, govori sve potrebno - rekla je Kristal.

Ova dirljiva priča je na društvenim mrežama podijeljena gotovo 900 puta , a na cijelu situaciju,Aleks je rekao kako je samo radio ono što smatra ispravnim te kako je uistinu sretan zbog učinjenog.