latinica  ћирилица
30/04/2016 |  12:07 ⇒ 12:36 | Autor: B92

Conga i Vavrinka na Novakovom putu u Madridu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žrijeba sa Stanom Vavrinkom na Mastersu u Madridu.

U tom dijelu žrijeba nalazi se još i Kei Nišikori, dok su u drugu polovinu upali drugi nosilac Endi Marej, kao i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Đokovića u projektovanom četvrtfinalu čeka Francuz, u polufinalu Švajcarac, ali će i sa druge strane kostura biti izuzetno zanimljivo.

Cijeli teniski svijet čekaće susret Nadala i Federera koji bi mogao da se dogodi u četvrtfinalu.

Đoković će u prvom kolu biti slobodan, a već u drugom bi mogao da se sastane sa Bornom Ćorićem, kojeg svi vide kao njegovog nasljednika. Hrvat prije toga mora da savlada domaćeg predstavnika Nikolasa Almagra.

Treće kolo Novaku donosi Roberta Bautistu Aguta ili Felisijana Lopesa, a osim Conge, šansu za četvrtfinale iz tog dijela žreba tražiće 11. favorit Miloš Raonić.

Oči teniskog svijeta biće uprte i u Stana Vavrinku, koji bi na startu mogao da igra sa “neprijateljem“ Nikom Kirjosom, ukoliko Australijanac elimiše Gvida Pelju. Nekoliko potencijalnih iznenađenja krije se u drugoj četvrtini, a među njima su Gael Monfis, Kevin Anderson, Fabio Fonjini, Bernard Tomić, Rišar Gaske...

Viktor Troicki je drugi predstavnik Srbije u prestonici Španije, a ujedno i prva prepreka Nadalu u "Magičnoj kocki". Viktor otvara nastup protiv ove sezone odličnog Andreja Kuznjecova, a onda ide na Rafu.

Ni Federer neće imati lak posao do najboljih osam – Žoao Sousa ili Nikolas Mau, a onda bolji iz duela u kojima se sastaju Benoa Per – DŽek Sok, odnosno Dominik Tim – Huan Martin del Potro, što je bez dileme najveći derbi prvog kola.

Endi Marej ne bi trebalo da ima problema da dođe do završnice turnira na kojem brani titulu jer su, pored Tomaša Berdiha, najbolje rangirani igrači u tom dijelu kostura Grigor Dimitrov, Žil Simon i David Ferer.