latinica  ћирилица
01/05/2016 |  18:06 | Autor: Blic

M.Јunajted i Lester odigrali neriješeno

Luj van Gal je rekao da će Lester biti šampion, ali da titulu neće slaviti na Old Trafordu i tako je i bilo. U 36. kolu Mančester Јunajted je uspio da odigra neriješeno 1:1 sa "lisicama", čije je slavlje odloženo.

Istorija je mogla da bude ispisana ovog vikenda, Lester je nadomak prve titule prvaka Engleske, koju će moći da osvoji i ako Totenhem sutra ne pobijedi Čelsi. U suprotnom, veliko slavlje biće zakazano za naredni vikend na King Pauer stadionu kada bude gostovao Everton.

Lester je bez suspendovanog DŽejmija Vardija vezao i 10. utakmicu bez poraza, što je ovaj put bilo dovoljno za bod na Old Trafordu.

Poveli su domaći golom Marsijala u osmom minutu na asistenciju Valensije. Ipak, na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom, ispostaviće se i konačnim, a za to je najzaslužniji kapiten "lisica" Ves Morgan koji je mrežu zatresao u 17. minutu.

Pogotku je prethodio slobodan udarac koji je izveo Deni Drinkvoter i centrirao u peterac, gdje je najspretniji bio stameni štoper i savladao De Heu.

I Mančester je imao veliki motiv da osvoji sva tri boda, jer bi tako ostao u trci za kvalifikacije za Ligu šampiona, pa se i u nastavku vodila velika borba.

Ipak, promjene rezultata nije bilo, stativu je uzdrmao Smoling, a ostale udarce "đavola" uspješno je zaustavljao sjajni golman Kasper Šmajhel.

U samom finišu je Lester ostao sa desetoricom, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Deni Drinkvoter.