latinica  ћирилица
03/05/2016 |  14:57 | Autor: SRNA

Đokić: Opozicija protestom želi da pošalje netačnu sliku

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić smatra da protesti koje je opozicija u Srpskoj najavila za 14. maj neće imati toliko važnu unutrašnju dimenziju, koliko prema spoljnom uticaju i pogledu na stanje u Srpskoj.
Petar Đokić - Foto: SRNA
Petar ĐokićFoto: SRNA

"Da li je nekom bio cilj da predstavi Srpsku kao mjesto bunta, mjesto gdje se događaju nekakvi politički lomovi koji mogu produkovati sliku da je ovdje nestabilno stanje, a Srpska uopšte nije nestabilna", istakao je Đokić.

On je u Banjaluci rekao da opozicija u Srpskoj, protestima koje je zakazala za 14. maj, želi da se bolje pozicionira pred predstojeće izbore.

"Nas opozicija stalno pokreće da i mi kao vladajuća koalicija reagujemo na način da objasnimo svoju politiku i sve ono što smo do sada uradili", dodao je Đokić.

On je rekao da je ključno pitanje zašto se opozicija odlučuje na takav metod rada, podsjetivši da je Republika Srpska slobodna i demokratska, gđe svako može da izrazi svoju političku volju i stav, a što će uraditi i vladajuća koalicija koja će se o tome se dogovoriti narednih dana.

Tzv. Savez za promjene najavio je da će 14. maja u Banjaluci održati protest.