latinica  ћирилица
04/05/2016 |  11:42 ⇒ 12:07 | Autor: Glas Srpske

Počelo snimanje serije i filma "Meso"

Sto u ćošku restorana skriven od pogleda radoznalih gostiju, dvojica muškaraca koji uz ručak i piće očigledno pričaju o veoma bitnim stvarima, dio su prve scene sa snimanja serije i filma "Meso", čije je snimanje juče počelo pod rediteljskom palicom Saše Hajdukovića.
Počelo snimanje filma "Meso" - Foto: Glas Srpske
Počelo snimanje filma "Meso"Foto: Glas Srpske

Na setu, koji je postavljen u ambijentu restorana "Kazamat" na tvrđavi Kastel, zatekli smo glumce Nikolu Pejakovića i Borisa Šaviju, a reditelj Saša Hajduković istakao je da je upravo počelo snimanje prave Banjalučke priče.

- Ovo je scena između advokata, koga tumači Šavija i Slavka čija rola je povjerena Pejakoviću, koja je ključna za cjelokupnu priču "Mesa". Dvojica naših protagonista tokom jednog naizgled neobaveznog ručka prave dogovore koji umnogome određuju sudbinu svih ostalih likova - otkriva nekoliko detalja Hajduković.

Dodao je da će snimanje trajati sve do 8. avgusta, a da će u narednim danima biti snimanje scene u kojima igra Nikola Pejaković.

- Redom će da dolaze i glumci: Vuk Kostić, Igor Đorđević, Branko Јanković i ostali, ali ne snimamo hronološki zbog obaveza glumaca. Kada su u pitanju lokacije, snimaćemo uglavnom na području Banjaluke, na njih 39 - najavio je Hajduković i dodao da su svi jako uzbuđeni zbog početka snimanja.

Ono što je interesantno je da se za statiste za ovaj filmski projekat odazvalo više od 150 ljudi, a kako je naglasio Hajduković potrudiće se da svima omoguće da budu dio ove filmske priče.

- Angažovali smo i statiste sa zadatkom, a trudili smo se da to budu ljudi koji se bave filmskom umjetnošću kako bismo im pružili priliku da steknu pravo iskustvo sa seta - dodao je reditelj i naglasio da na cijelom projektu radi oko 600 ljudi.

Glumac Boris Šavija nije krio zadovoljstvo početkom snimanja "Mesa", a sa mnogo koncentracije i predanosti se spremao za prve kadrove.

- Igram advokata Đurića, koji u principu jedan veliki prevarant, a ostatak radnje gledaoci će otkriti ispred malih ekrana. Јako mi je drago da je počelo snimanje ovog, za Banjaluku, izuzetno važnog projekta, jer je presudno da konačno ispričamo priču o ljudima koji žive u Banjaluci - kazao je Šavija.

Dodao je da će svi oni koji budu željeli da pogledaju ovaj film i seriju gledati priču o našim savremenicima, ljudima s kojima živimo i koje svakodnevno srećemo na ulici.

- Nadam se da će ovaj projekat biti svojevrstan okidač konačnom dizanju iz pepela kinematografije Republike Srpske - zaključio je Šavija.

Prema Hajdukovićevim riječima, svima je zajedničko to što sa velikim entuzijazmom ulaze u ovaj projekat.

- Mnogo rada i truda je prethodilo početku snimanja, ali period koji slijedi je, ipak, daleko najzahtjevniji. Veliki je izazov oživjeti i ispričati jednu ovakvu priču, ali ne sumnjam da ćemo zajedno uspjeti u tome. Prvi utisci sa seta definitivno potvrđuju da smo na dobrom putu - zaključio je on i dodao da je premijera planirana za kraj ove godine.