latinica  ћирилица
04/05/2016 |  14:09 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Potpisan ugovor o prenosu prava svojine u kasarni "Zalužani" (VIDEO)

Prije šest mjeseci dogovoreno, danas formalizovano - 35 hektara zemljišta u kasarni "Zalužani" sa opštine Laktaši preneseno je na MUP Srpske.
Kasarna Zalužani, Banja Luka - Foto: ilustracija
Kasarna Zalužani, Banja LukaFoto: ilustracija

Ugovor o prenosu prava svojine, nad zemljištem na kom će MUP graditi Centar za obuku, potpisali su ministar Dragan Lukač i načelnik opštine Miroslav Kodžoman. 

Na zemljištu koje je do danas bilo vlasništvo Laktaša i dijelu koji će ustupiti Grad Banjaluka, MUP će graditi Centar za obuku, nakon što završi projekat i novi Pravilnik o sistematizaciji.

"Kada završimo taj proces, moramo dogovarati tender za javnu nabavku radova na objektima i uređenju svih potrebnih sadržaja koji su nam potrebni u Zalužanima da bi mogli da preselimo sve ove organizacione jedinice koje smo planirali", izjavio je nakon potpisivanja ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Dio zemljišta prenesenog u vlasništvo ministarstva, nalazi se uz auto-stazu ali ne narušava cjelinu tog strateški važnog projekta za razvoj opštine. I to neće biti jedini transfer zemljišta.

"Za nas, u ovom trenutku, jako je važno da smo dogovorili dio prenosa zemljišta sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u dijelu kasarne Sarica u opštini Laktaši koji će nam služiti za naše komunalne potrebe na području mjesne zajednice Trn. Imali smo jako puno problema", rekao je načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman.

Ovim ugovorom MUP je dobio prostor za Centar za obuku, a narednim, u prostoru kasarne "Sarica" mještani Trna - teren na kome će biti izgrađeni objekti mjesne zajednice, ambulante, vrtića i vatrogasnog doma.