latinica  ћирилица
05/05/2016 |  10:30 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

SNSD-DNS-SP: Naredne sedmice o eventualnom otkazivanju masovnih okupljanja (VIDEO/FOTO)

U Prijedoru je održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, DNS-a Marka Pavića i SP-a Petra Đokića.
Dodik, Pavić i Đokić u Prijedoru - Foto: RTRS
Dodik, Pavić i Đokić u PrijedoruFoto: RTRS

Nakon sastanka, Dodik je rekao da će naredne sedmice pozvati predstavnike svih stranaka i drugih organizacija na zajednički sastanak, kako bi se postigao dogovor oko najavljenih okupljanja građana, istakavši da protesti nisu rješenje.

Na sastanku je, kako je rečeno, istaknuta potpuna saglasnost i jedinstvo koalicije u organizaciji mitinga "Srcem za Srpsku " koji ima za cilj iskazivanje podrške Srpskoj i očuvanju njene autonomije. Dodik je ipak naglasio, da ukoliko bude otkazan protest opozicije, biće otkazan i miting vladajućih stranaka.

Lider socijalista Petar Đokić je rekao da mitingom "Srcem za Srpsku" vladajuće partije žele da pokažu da nisu stranke i vlast, koja nema podršku naroda.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je izjavio da najavljeni protesti tzv. Saveza za promjene nisu način rješavanja bitnih pitanja za Republiku Srpsku, naglašavajući da imaju drugu pozadinu, koja se, kako je rekao, mogla vidjeti u zemljama regiona.

SNSD, SP i DNS su, kako je rečeno, u potpunosti dogovorili i zajednički nastup koalicije u svim opštinama na lokalnim izborima. 

Sastanak Dodik - Pavić - Đokić (foto: RTRS)

Na sastanku je, kako je rečeno, istaknuta potpuna saglasnost i jedinstvo koalicije u organizaciji mitinga "Srcem za Srpsku " koji ima za cilj iskazivanje podrške Srpskoj i očuvanju njene autonomije.

Rečeno je i da je u potpunosti dogovoren i zajednički nastup koalicije u svim opštinama na lokalnim izborima.

Dodik i Pavić u Prijedoru (foto: RTRS)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da mitingom "Srcem za Srpsku" vladajuća koalicija želi staviti do znanja da nije bez podrške naroda.

"Nije bilo potrebe da se zakazuju protesti i mitinzi kojima se pozivaju narod ili članovi stranaka da izađu na ulice. Za nekoliko mjeseci će biti izbori, juče su raspisani", rekao je Đokić novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i DNS-a Markom Pavićem.

On je izrazio zabrinutost što se takva aktivnost može pretvoriti u poligon na kome će se sprovoditi drugi planovi koji su davno sračunati s lošim namjerama prema Republici Srpskoj i što se mogu građani zloupotrebljavati.

"U tom smislu vidimo opasnost organizacije takvih skupova, ali pošto smo u izbornoj godini, mi ne možemo ostati pasivni i ne možemo oćutati ovaj trenutak", naveo je Đokić.

On je izrazio očekivanje da se inicijativi za sastanak kod predsjednika Republike Srpske odazovu ljudi koji imaju autoriteta i koji bi tome dali podršku, jer se ništa praktično ni suštinski ne može mijenjati toga dana nego se može mijenjati 2. oktobra, a štetu mogu pretrpjeti Republika Srpska i svi njeni građani.

"Važno je kakva će poruka otići iz Republike Srpske. Neko će se potruditi, ja to unaprijed mogu da kažem, da pošalje što lošiju poruku o Republici Srpskoj kao mjestu koje je loše i to može da odvrati dobre investitore sa kojima mi posljednjih mjeseci intenzivno radimo", poručio je Đokić.

On je dodao da je, osim predizbornog, veoma bitno da su koalicioni partneri dogovorili i postizborni zajednički nastup.

Sastanku koalicionih partnera prisustvovali su generalni sekretari SNSD-a i DNS-a Luka Petrović i Dragutin Rodić.