latinica  ћирилица
05/05/2016 |  13:20 | Autor: SRNA

Banjaluka: Uhapšena četiri kradljivca, rasvijetljeno 15 krivičnih djela

Policija je u proteklih sedam dana na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka uhapsila četiri lica osumnjičena za višestruke krađe i rasvijetlila 15 krivičnih djela protiv imovine, saopšteno je danas iz CЈB Banjaluka.
CЈB Banjaluka - Foto: SRNA
CЈB BanjalukaFoto: SRNA

Na području banjalučkog naselja Lazarevo uhapšen je državljanin Srbije iz Јabučja čiji su inicijali M.H. /29/, koji je osumnjičen da je od 24. do 29. aprila na području ovog naselja izvršio tri krađe, među kojima je i krađa u srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Tokom kriminalističke obrade uhapšeni M.H. je priznao krađe, nakon čega je predat Ministrastvu bezbjednosti BiH, službi za poslove sa strancima.

Pripadnici Policijske stanice Lazarevo uhapsili su u nedjelju, 1. maja, pedesetpetogodišnjeg muškarca iz Čelinca čiji su inicijali Ј.S. zbog sumnje da je počinio više krađa u jednom tržnom centru u banjalučkom naselju Lazarevo.

Kod uhapšenog je pronađena veća količina akcizne robe.

Četrdesetdvogodišnji muškarac iz Hrvatske, čiji su inicijali P.Ž. uhapšen je u petak, 29. aprila, u Ulici Dragomira Drage Malića u Banjaluci prilikom izvršenja krađe. Kod njega je pronađen provalnički alat.

Prilikom kriminalističke obrade uhapšeni P.Ž. je priznao da od početka 2015. godine dolazi u Banjaluku i vrši provale i krađe.

"Dođem u Banjaluku i obilazim grad tražeći pogodan objekat u koji u kasnim satima provaljujem i iz kojih kradem novac i cigarete", rekao je P.Ž.

On je priznao da je izvršio po dvije provale u kiosk i ugostiteljske objekte, te po jednu provalu u pekaru i kafić. Ovim krivičnim djelima P.Ž. je pričinio materijalnu štetu od 3.100 KM.

Policija je uhapsila i muškarca iz Šipova čiji su inicijali K.D. /43/ koji je osumnjičen da je iz teretnog vozila, vlasništvo privatnog lica iz Mrkonjić Grada, ukrao 100 litara dizel-goriva, pri čemu je i oštetio vozilo.

On je osumnjičen i za krađu dva akumulatora, vlasništvo pravnog lica sa sjedištem u Šipovu.

K.D. je priznao krađe, te još dva krivična djela prijavljena 17. januara i 14. marta ove godine, a koja se odnose na krađu dizel-goriva iz radnih mašina pravnog lica sa sjedištem u Šipovu.