latinica  ћирилица
05/05/2016 |  14:02 ⇒ 14:10 | Autor: SRNA

Đuričić: Otvoreno pismo Čaviću zbog urušavanja NDP-a u Doboju

Član Glavnog odbora NDP-a Mitra Đuričić uputila je otvoreno pismo predsjedniku ove stranke Draganu Čaviću u kojem ga upozorava na urušavanje Gradskog odbora NDP-a Doboj od predsjednika Sretka Đurkovića.
Doboj - Foto: RTRS
DobojFoto: RTRS

Đuričićeva, koja je član Predsjedništva dobojskog NDP-a, u otvorenom pismu ističe da je na ovaj korak prinuđena zbog odsustva reakcije vrha stranke na aktuelna dešavanja na području dobojske regije.

Ona ističe da je predsjednik dobojskog NDP-a Sretko Đurković zbog ličnih interesa sve stranačke strukture podredio SDS-u i Obrenu Petroviću, što, kako navodi, debelo naplaćuje.

"To o čemu govorim znaju i ptice na grani, pa prosto ne mogu da vjerujem da Predsjedništvo do sada nije preduzelo adekvatne mjere. Rak rana naše stranke u Doboju se zove Sretko Đurković - Pekara", upozorava Đuričićeva.

Mitra Đuričić (foto: Srna)

Ona podsjeća na nedavni kolektivni prelazak teslićkog odbora NDP-a u SP i izražava bojazan da će istu sudbinu doživjeti i Gradski odbor u Doboju.

Đuričićeva od Čavića očekuje da imenuje posebnog koordinatora za Doboj, koji bi došao da utvrdi trenutno stanje i svojim djelovanjem spriječio dalje urušavanje stranke.

"Nadam se da ćete ozbiljno shvatiti moje riječi i preduzeti određene mjere, jer ukoliko se nešto hitno ne učini NDP u Doboju će uskoro napustiti veliki broj dobrih ljudi, domaćina, članova koji su sigurno radili za programske interese, a ne poput pojedinaca samo za svoj lični džep", navela je Đuričićeva u otvorenom pismu.