latinica  ћирилица
07/05/2016 |  12:18 | Autor: Agencije

"U selo nam ulazi Snježni čovjek i kolje nam stoku" (VIDEO)

Stanovnici jednog kazahstanskog sela u podnožju Altaja uvjereni su da imaju posla s jednim od najpoznatijih mitskih stvorenja – Јetijem.
Kazahstansko selo u podnožju Altaja - Foto: Screenshot/YouTube
Kazahstansko selo u podnožju AltajaFoto: Screenshot/YouTube

Oni su toliko uplašeni za svoje živote, da se posljednjih dana organizuju u grupe kako bi se međusobno štitili i pretraživali područje.

Snježni čovjek im, kako tvrde, otima stoku, a posljednji ga je vidio jedan farmer koji je od straha zatražio policijsku zaštitu.

Neimenovani muškarac se, navodno, zatekao oči u oči s Јetijem u štali i "zanemjeo je" kada je vidio da mu to stvorenje uzima ovcu.

"Otišao sam u štalu jer sam čuo neke čudne zvukove unutra, a kad sam otvorio vrata, pobijeleo sam od straha. Bio je ogroman, nešto viši od dva metra, neobično dugih ruku i prekriven gustom dlakom. Uzeo je ovcu, preskočio ogradu i pobjegao u planine", ispričao je novinarima televizijske stanice 24KZ taj muškarac, koji je na sopstveni zahtjev noć proveo u policijskoj stanici jer se plašio za svoj život.

Sutradan se sa sugrađanima dao u potragu, a pronađeni otisak stopala je zabilježen i kamerom. Јeti ipak nije uočen, zbog čega su ljudi odlučili da ostanu na oprezu. Njima, kako kažu, nije toliko žao stoke, koliko strahuju za bezbjednost djece.

Inače, Јetija su navodno primjetili i planinari koji su nedavno pokušali da osvoje vrhove na području Almatija.

Јedan od njih, Sergej Јuškov, izjavio je da Јeti podsjeća na čovjeka, ali da je riječ o mnogo krupnijem i snažnijem stvorenju, visokom oko tri metra.

Sa Snježnim čovjekom je navodno posla imao i zoolog Aleksandar Ždanko, koji je prepričao da ga je jedne noći s grupom turista vidio kako luta oko šatora, poslije čega je stvorenje tako stahovito vrisnulo da je izazvalo paniku u kampu.