latinica  ћирилица
08/05/2016 |  19:11 | Autor: Večernje novosti

Јači pol slabo podnosi prehladu

Studija u kojoj je učestvovalo 2.000 osoba pokazala je da 79 odsto dama u tišini podnosi bolest i nastavlja sa svakodnevnim zadacima i obavezama, dok se muškarci na sav glas žale...
Imunitet - Foto: flickr.com
ImunitetFoto: flickr.com

Pripadnice nježnijeg pola su jače od muškaraca kada je u pitanju suočavanje sa bolešću. Britansko istraživanje je pokazalo da žene lakše podnose grip i prehlade, manje zanovijetaju i kukaju zbog bolova, dok suprotan pol tu pokazuje koliko je slab.

Studija u kojoj je učestvovalo 2.000 osoba pokazala je da 79 odsto dama u tišini podnosi bolest i nastavlja sa svakodnevnim zadacima i obavezama, dok se muškarci na sav glas žale. Žene će ignorisati prve simptome prehlade ili visoku temperaturu, dok će se oni ponašati kao da su im dani odbrojani.

Zbog toga čak polovina pripadnica ljepšeg pola ne vjeruje svom partneru kada tvrdi da je bolestan, dok 55 odsto ispitanica smatra kako oni preuveličavaju stanje u kojem se nalaze. Svaka peta dama čak optužuje muža ili dečka da preglasno kašlje samo da bi privukao pažnju. S druge strane, 66 odsto muškaraca, koliko god da im je loše, odbiće da zatraži pomoć ljekara.