latinica  ћирилица
21/05/2016 |  09:20 ⇒ 17:07 | Autor: SRNA

Mišić: Institut ćuti o srpskim žrtvama

Član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić smatra da se Institut nije oglasio saopštenjem povodom najnovije ekshumacije u sarajevskoj opštini Centar jer su pronađeni posmrtni ostaci srpske žrtve.
Milutin Mišić - Foto: RTRS
Milutin MišićFoto: RTRS

"Nažalost, neko je uveo takvu politiku u Institutu za nestala lica BiH koji se ne oglašava saopštenjem kada je riječ o srpskim žrtvama rata", rekao je Mišić Srni.

Mišić tvrdi da je ova ekshumacija izvedena tako da o njoj ništa nije znao šef Sektora za ekshumacije, kao ni šef Područne kancelarije u čijoj je to nadležnosti, a koji su Srbi.

"Siguran sam da je to politika predsjedavajućeg Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Marka Јurišića, koji omalovažava srpske žrtve i ima diskriminišuću politiku kako prema srpskim žrtvama, tako i prema porodicama žrtava i zaposlenima u Institutu", istakao je Mišić.

Mišić kaže da mu u ovakvoj situaciji više nije poznato kako dalje raditi u Institutu za nestala lica BiH i navodi da često to pitanje upućuje predstavnicima institucija Republike Srpske i srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH.

U sarajevskoj opštini Centar juče je počela ekshumacija posmrtnih ostataka koji su locirani prije 15 dana, potvrdila je Srni portparol Instituta za nestala lica Lejla Čengić.

"Posmrtni ostaci se nalaze na površini terena. Riječ je o lobanji i dvije ljudske kosti, a sumnja se da je riječ o žrtvi iz proteklog rata", rekla je Čengićeva.

Ljudski skelet pronašli su radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" Sarajevo.