latinica  ћирилица
24/05/2016 |  14:55 | Autor: SRNA

U srijedu oblačno sa slabom kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje više oblačnosti i slaba kiša prije podne, a poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti, saopštili su meteorolozi.
Padavine - Foto: RTRS
PadavineFoto: RTRS

Tokom dana očekuje se promjenjivo vrijeme sa sunčanim intervalima, uz formiranje oblačnosti vertikalnog razvoja, koja će ponegdje usloviti kratkotrajne pljuskove, najčešće u centralnom i planinskom pojasu, a prema večeri i na jugu i sjeveroistoku, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Јutarnja temperatura vazduha biće između sedam i 12 stepeni, a najviša dnevna između 17 i 24 stepena Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica nula, Čemerno četiri, Han Pijesak šest, Gacko sedam, Kalinovik i Goražde osam, Nevesinje i Livno devet, Ivan-sedlo 11, Bileća 12, Mrakovica, Gradačac i Trebinje 13, Doboj, Sarajevo i Tuzla 14, Rudo, Višegrad, Foča, Drvar i Neum 15, Šipovo Bugojno, Mostar, Srebrenica, Stolac i Zenica 16 stepeni Celzijusovih.

U Mrkonjić Gradu, Ribniku, Bihaću i Јajcu danas je u 14.00 časova izmjerano 17 stepeni, Sanskom Mostu 19, Srpcu i Prijedoru 20 Banjaluci 21, Bijeljini i Zvorniku 22 stepena Celzijusova.