latinica  ћирилица
24/05/2016 |  19:19 ⇒ 21:42 | Autor: RTRS

Teatar fest "Petar Kočić" - najbolja predstava "Duh koji hoda"

Dodjelom nagrada i baletskom predstavom zvijezda beogradskog baleta u Banjaluci je zatvaren pozorišni festival Teatar fest "Petar Kočić".
Teatar Fest - Foto: SRNA
Teatar FestFoto: SRNA

U takmičarskom programu Teatar festa nastupilo je šest pozorišnih kuća iz regiona.

Sveukupni pobjednik festivala je predstava "Duh koji hoda", Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Centra za razvoj vizuelne kulture. Ova predstava prema ocjeni stručnog žirija proglašena je za najbolju predstavu u cjelini.

Autor teksta, Dejan Dukovski nagrađen je priznanjem za najbolji dramski tekst, a reditelj Aleksandar Popovski dobio je nagradu za najbolju režiju. Scenografija predstave "Duh koji hoda" proglašena je najboljom na festivalu. Novinarski žiri RTRS-a takođe je svoju nagradu "Korak u hrabrost" dodijelio Dejanu Dukovskom.

Nada Šargin i Branko Vidaković zahvaljujući predstvi "Bela kafa", Narodnog pozorišta iz Beograda, dobili su nagrade za najbolju žensku, odnosno najbolju mušku ulogu. Ova predstva takođe je dobila priznanje za najbolju kostimografiju.

U čast nagrađenih, večeras su na scenu Narodnog pozorišta izašle zvijezde beogradskog baleta i čuveni baletan Konastantin Kostjukov.