latinica  ћирилица
26/05/2016 |  18:40 | Autor: RTS

FSS: Paunoviću Majska nagrada

Nekadašnji selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović dobio je danas Majsku nagradu, najviše društveno priznanje iz oblasti sporta za uspjeh ostvaren na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.
Veljko Paunović - Foto: sportskacentrala.com
Veljko PaunovićFoto: sportskacentrala.com

Sportski savez Srbije tradicionalno svake godine dodjeljuje Masku nagradu za izuzetna ostvarenja na međunarodnom planu i u domaćem sportu.

To laskavo priznanje danas je dobio fudbalski stručnjak Veljko Paunović, koji je sa državnim timom u Novom Zelandu osvojio titilu prvaka svijeta u konkurenciji do 20 godina.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je u Skupštine Srbije, a tom događaju prisustvovali su predstavnici Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, kao i mnogi drugi predstavnici granskih saveza srpskog sporta.

Nagradu u ime Veljka Paunovića primili su osvajači Svjetskog prvenstva Predrag Rajković, Mijat Gaćinović, Milan Gajić i Filip Manojlović.

Zbog obaveza u svom klubu, Čikagu, Paunović nije mogao lično da primi priznanje, ali se zahvalio putem video linka.

Dobivši ovo priznanje Paunović se našao u društvu lauerata među kojima su Miljan Miljanić, Svetozar Gligorić, Milan Galić, Igor Milanović, Aleksandar Đorđević i mnogi drugi istaknuti sportisti, navodi se u saopštenju FSS.