latinica  ћирилица
26/05/2016 |  20:22 ⇒ 20:24 | Autor: SRNA

Počeli "Dani Srebrenice 2016"

Veliki broj građana Srebrenice prisustvovao je večeras otvaranju kulturno-sportske i privredne manifestacije "Dani Srebrenice 2016" koji se održava pod motom "Mom gradu s ljubavlju".
"Dani Srebrenice 2016" (Foto: esrebrenica.ba) -
"Dani Srebrenice 2016" (Foto: esrebrenica.ba)

Proglašavajući ovu, 13. po redu manifestaciju otvorenom, zamjenik načelnika srebreničke opštine Biljana Rakić izrazila je zadovoljstvo što postoji elan i volonterski duh i što se nastavlja tradicija organizovanja "Dana Srebrenice", koji će i ove godine ponuditi mnoštvo različitih kulturnih i sportskih sadržaja na zadovoljstvo ovdašnjih stanovnika.

Na otvaranju manifestacije priređen je kolaž-program u kome su učestvovali članovi folklorne sekcije ovdašnjeg Kulturno-umjetničkog društva "Vaso Јovanović", djeca iz obdaništa "Poletarac" i članovi dramske sekcije Srednjoškolskog centra iz ovog mjesta.

Prethodno je počeo turnir u tenisu koji se sutra nastavlja.

U okviru manifestacije sutra u 12.00 časova predviđeno je otvaranje izložbe fotografija u ovdašnjoj Narodnoj biblioteci na temu "Dani Srebrenice-retrospektiva".

Sutra će nastupiti i glumci "Zvorničkog dramskog pozorišta" koji će izvesti predstavu za djecu "Gdje je moj nos", a biće izvedena i komedija "Smiješni čovjek".

U sportskom dijelu programa "Dana Srebrenice" biće održana takmičenja u fudbalu, odbojci, košarci, pecanju ribe na plovak, te revijalna fudbalska utakmica veterana.

U okviru kulturnog dijela programa još će biti izvedene predstave "Šmizle", "Snježana i 10 patuljaka" i "Ženidba i udadba".

Programom manifestacije predviđeno je predstavljanje stvaralaštva predškolske djece, zatim učenika osnovnih škola i Srednjoškolskog centra iz ovog mjesta, kao i smotra pjesama i igara lokalnog Kulturno-umjetničkog društva "Vaso Јovanović".

Ljubitelji kulturnih sadržaja imaće priliku da vide izložbu fotografija na temu "Sreća i zdravlje", kao i izložbu na temu "Moja biblioteka".

Na programu manifestacije je održavanje muzičkog koncerta, motorijada, radionice glume, slikanja i muzike za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i promocije nekih pisanih materijala i brošura.

Sastavni dio programa "Dana Srebrenice" biće organizovanje gastrofesta i mini sajam nevladinih organizacija iz ovog mjesta.

Pokrovitelj ove manifestacije je opština Srebrenica, a organizatori su ustanove kulture, sportski klubovi, škole i nevladine organizacije iz ovog mjesta.

Pobjednicima sportskih takmičenja, autorima najboljih likovnih, literarnih i foto radova i pobjednicima u drugim takmičenjima biće uručene nagrade i priznanja na zatvaranju manifestacije.

U programskim sadržajima "Dana Srebrenice" i ove godine će učestvovati oko 300 mladih sportista i učenika i amaterskih kulturnih radnika iz ovog mjesta i drugih gradova Republike Srpske, BiH i Srbije.