latinica  ћирилица
27/05/2016 |  15:27 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

Ćorić: Želimo da sa građanima Bijeljine radimo u opštem interesu

Predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Bijeljina Nedeljko Ćorić izjavio je danas da se odbornici nove skupštinske većine u gradu nisu bavili političkom korupcijom, nego željom da promijene vlast u Bijeljini i ponude građanima bolja rješenja i bolji život.
SNSD - GO Bijeljina (Foto: infobijeljina.com) -
SNSD - GO Bijeljina (Foto: infobijeljina.com)

On je poručio ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću da je bez potrebe dolazio u Bijeljinu, ako je svojim jučerašnjim izjavama želio da zaplaši odbornike koji su dio skupštinske većine.

"Dali smo i daćemo nova kadrovska rješenja i očekujemo da će biti još odbornika koji će nam se pridružiti, a naš prioritet je da se spriječi kupovanje glasova novcem građana Bijeljine i upotreba budžeta za političku kampanju jedne stanke", rekao je Ćorić na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNSD Bijeljina.

Ćorić je najavio da će se nova vlast u gradu nakon izbora maksimalno okrenuti privredi i poljoprivredi.

"Ako dobijemo povjerenje birača, Bijeljina će imati posebna odjeljenja za privredu i poljoprivredu kako bi se mišljenje i potrebe privrednika i poljoprivrednih proizvođača čule i uvažile uvijek, jer smo okrenuti razvoju", rekao je Ćorić.

On je istakao da nove smjene u gradskoj administraciji nisu prioritet stranke i da SNSD ne želi funkcije kao plijen, nego želi bolje upravljanje gradom i bolji život u Bijeljini.

Prema riječima Ćorića, u Gradskoj upravi Bijeljine SNSD će imati načelnika za finansije i za društvene djelatnosti, a na mjesto načelnika za društvene djelatnosti možda će ponuditi i nestranačku, ali kompetentnu ličnost.

"Suprotna strana tvrdi da imamo rušilačke namjere. Naprotiv, mi želimo da sa građanima radimo u opštem interesu, a ne da budžet Bijeljine služi za bogaćenje i privilegije nekoliko pojedinaca", zaključio je Ćorić.

GO SNSD Bijeljina (Foto: SRNA)

Na današnjoj konferenciji za novinare javnosti je predstavljeno rukovodstvo SNSD u Bijeljini u kojem su potpredsjednici Milica Lovrić, Dragan Knežević i Zoran Trifković, kao i sekretar stranke Slaviša Mastilo.

"Ljudi koji predstavljaju SNSD u Bijeljini su nesumnjivo politički i profesionalno istaknuti i prepoznatljivi građanima Bijeljine i siguran sam će našu organizaciju učiniti snažnijom i kvalitetnijom", rekao je Ćorić.

Lovrićeva je primarijus, specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije, član Kardiološkog tima Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, a u političkom djelovanju je dva mandata bila odbornik Skupštine grada Bijeljina i u jednom mandatu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U obraćanju novinarima, ona je istakla da SNSD spremno dočekuje izazove u izbornoj godini, ali da će se prije toga posveti rješavanju nagomilanih problema građana Bijeljine.

Prema riječima Lovrićeve, najveću odgovornost za loše stanje snosi lokalna vlast i gradonačelnik Mićo Mićić, koji su Bijeljinu smatrali ličnom svojinom i poligonom za ostvarivanje sopstvenih interesa.

"Vlada Republike Srpske nikada nije zanemarivala Bijeljinu zbog toga što njome upravlja SDS, nego suprotno, Bijeljina je bila prioritet u razvojnim programima Vlade i direktna ulaganja u Semberiju i Bijeljinu iznose više od 200 miliona KM", rekla je Lovrićeva.

Ona je dodala da bi ta ulaganja bila i veća da je postojala spremnost Gradske uprave da zanemare politiku i da rade za opšte dobro.

"Sada, sa promjenom skupštinske većine, vjerujem da se taj problem može prevazići i sigurna sam da zajedničkim radom nas iz SNSD i naših koalicionih partnera možemo Bijeljini dati mjesto koje zaslužuje kao drugi po veličini grad u Republici Srpskoj", zaključila je Lovrićeva.

Druga dva potpredsjednika stranke u Bijeljini su odbornici SNSD u aktuelnom sazivu Skupštine grada.

Mastilo je na konferenciji za novinare rekao da je Gradski odbor SNSD-a Bijeljina formirao 20 mjesnih odbora na području grada i 60 odbora na području seoskih mjesnih zajednica.

"Naše članstvo predstavlja ogromnu snagu i daje nam sigurnost da će SNSD ostati najznačajniji politički faktor Bijeljine", rekao je on.

Trifković je istakao da se u kratkom periodu od formiranja novog stranačkog rukovodstva u gradu, SNSD-u Bijeljina pridružilo više od 200 novih članova i da je taj broj svakim danom sve veći.

Knežević je u obraćanju novinarima najavio da će najznačajniji zadatak SNSD-a u narednom periodu biti rješavanje nagomilanih problema naroda Bijeljine i Semberije.