latinica  ћирилица
27/05/2016 |  19:17 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Prijedor- Maskirana lica pucala na radnike, potraga za napadačima (VIDEO/FOTO)

U selu Rakelići kod Prijedora danas zamalo tragedija, nakon što su automobilu koji je sletio sa puta, prišli radnici - koji su radili na održavanju puta koji su željeli da pomognu - iz auta su, kako nezvanično saznajemo, izašla tri lica sa fantomkama na glavi i počeli da pucaju iz automatskog oružja.
Rakelići - mjesto događaja - Foto: RTRS
Rakelići - mjesto događajaFoto: RTRS

Pripadnici MUP–a Republike Srpske, specijalna policija, ali i helikopterski tim pretražuju teren u Rakelićima. Razbojnici još nisu uhapšeni. Šta se i zbog čega tačno događalo niko ne zna, kao ni to otkud maskirana lica u ovom selu.

Radnici u šoku i bez komentara. U telefonskom razgovoru sa vlasnikom firme koja je radila na održavanju infrastrukture saznajemo povrijeđenih radnika nije bilo, niti su radne mašine oštećene. Očevici kažu, sve se odgigralo veoma brzo.

Kako saznajemo kada se automobil prevrnuo četiri radnika prištla su kako bi pomogli, međutim iz automobila su izašla tri naoružana, maskirana lica, nakon čega su kako je prijavljeno policiji pucali ,a potom auto zapalili i dali se u bjekstvo.

Prijedorska policija pretražuje obližnje šume u Rakelićima, jer kako nezvanično saznajemo tamo su i pobjegla trojica razbojnika.

Maskirana lica pucala na radnike, potraga za napadačima

U potrazi učestvuju sve raspoložive snage MUP – a Republike Srpske, među njima i specijalna jedinica,ali i helikopterski tim. Mještani Rakelića u strahu jer su kako kažu, nadomak njihovih kuća naoružani bjegunci.

Kuda su i kako krenuli maskirani razbojnici, pa završili u Rakelićima niko ne zna. Pretpostavka je da se pošli u pljačkaški pohod. Pojedini mediji objavili su da je trojac opljačkao banku u Sanskom Mostu. Televiziji Republike Srpske potvrđeno je iz kantonalnog MUP–a da se to nije dogodilo.

Saznajemo da je pod pojačanim nadzorom bila i entitetska linija.