latinica  ћирилица
08/06/2016 |  15:58 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Srbac: Do kraja mjeseca dvije ginekološke ambulante (VIDEO)

U Domu zdravlja Srbac do kraja mjeseca u adaptiranim prostorijama biće formirane dvije ginekološke ambulante.
Srbac - Dom zdravlja - Foto: RTRS
Srbac - Dom zdravljaFoto: RTRS

U opremanje novog prostora, koje bi trebalo da preraste u porodilište uključile su se i vjerske zajednice. 

Dva ginekološka tima zdravstvenu zaštitu pružaće za oko 6600 žena opštine Srbac. Parohija Srbac, islamska zajednica Kobaš i sindikalna organizacija Doma zdravlja novom ginekološkom odjeljenju donirali su tri klima uređaja.

Željko Sarić, protonamjesnik srbačke parohije poželio je da što više trudnica i porodilja koriste usluge upravo ovog odjeljenja.

- Јa mislim da ovaj projekat treba svi da podrže a mi ćemo gledati da doniramo koliko budemo u moći - istakao je Mustafa Mujadžić, predsjednik Islamske zajednice Kobaš.

Za novo ginekološko odjeljenje vlastitim sredstvima nabavljen je i savremeni ultrazvučni aparat.

- Ustanova spada u kategoriju rijetkih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj koja redovno izmiruje svoje obaveze i prema radnicima i prema dobavljačima što znači da naši radnici redovno primaju plate za prethodni mjesec i sve ove investicije radimo vlastitim sredstvima, uz maksimalne uštede koje smo uspjeli postići u prethodnom periodu - rekao je Saša Јovičić, direktor Doma zdravlja.

Vrijednost radova adaptacije i nabavke novog ultrazvučnog aparata je oko 100.000 KM. Osim adaptacije odjeljenja ginekologije u toku su i pripreme za početak gradnje ambulante porodične medicine u selu Glamočani, za oko 4000 pacijenata.