latinica  ћирилица
16/06/2016 |  10:04 | Autor: SRNA

Gluhaković: Uskoro otvaranje predstavništva Srpske u Sankt Peterburgu

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da će Srpska na Peterburškom ekonomskom forumu potpisati poseban sporazum sa Sankt Peterburgom, a uskoro će u tom gradu biti otvoreno i predstavništvo Srpske.
Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS - Foto: SRNA
Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RSFoto: SRNA

"Velike nade polažemo u ekonomsku saradnju s Rusijom, a uskoro će u Sankt Peterburgu biti otvoreno i predstavništvo Srpske, slično onom u Moskvi", rekao je Gluhaković, dodavši da je to pravi početak saradnje u oblasti turizma.

On je naglasio da je otvaranje Privrednog doma Srpske u tom gradu sigurno početak ozbiljne saradnje.

"Biće to stalni izložbeno-prodajni prostor naše zemlje koji ćemo dobiti bez velikih troškova", rekao je Glukahović za "Sputnjik".

On dodaje da Republika Srpska očekuje ruska ulaganja, prije svega u banjski turizam, a uskoro se očekuje dolazak prvih većih grupa turista iz Rusije, kada avioni iz Sankt Peterburga polete direktno za Beograd.

"Na Forumu ćemo predstaviti mjesta na koja mogu da dođu turisti iz Rusije. Јedno od njih je Banjaluka, za koju verujemo da će biti jedna od najatraktivnijih destinacija. Uskoro će biti otvorena i Banja Kulaši, koja ima veliki potencijal, banja kojom se ponosimo", kaže ministar Gluhaković.

On dodaje da je privrednicima iz Rusije ponuđena i mogućnost ulaganja, prije svega u banju Lješljani, ali i druge objekte. Posebna pažnja obraća se na turističke obilaske vjerskih objekata.

Predstavnici Sankt Peterburga, drugog po veličini privrednog i kulturnog centra Rusije i jednog od najvećih i najljepših gradova svijeta, nedavno su boravili u Banjaluci. Bila je to njihova četvrta posjeta Srpskoj u posljednjih nekoliko godina