latinica  ћирилица
20/06/2016 |  09:05 ⇒ 11:15 | Autor: RTRS

Pilotu se nije dalo da čeka putnike, pa poletio bez njih

Desetine putnika njemačke kompanije Eurovings ostali su šokirani kada su vidjeli da je avion kojim su trebali otputovati iz Dizeldorfa za Drezden poletio bez njih.

Incident se dogodio na aerodromu u Dizeldorfu u petak naveče, rekao je portparol Eurovingsa za njemačku novinsku agenciju DPA.

Putnici su bili organizovani u dva autobusa da bi došli do aviona. Oni koji su bili u prvom autobusu uspjeli da se ukrcaju na avion, ali druga polovina nije.

Kako je objašnjeno, čini se da je pilot aviona želio poletjeti prije nego što počne zabrana noćnih letova. Oni u drugom autobusu samo su uspjeli vidjeti kako njihov avion polijeće u smjeru Dresdena

"Oko 70 putnika je ušlo u avion. Ostali putnici nisu se mogli ukrcati jer nije bilo vremena, avion je morao da poleti bez njih ", rekao je portparol.

Ranije, nemački mediji su objavili da 70 do 90 ljudi nije stiglo na let na vrijeme.

Ljutiti putnici koji su ostali zvali su policiju. Neki od njih su prebačeni autobusima do Drezdena i neki su ostali u hotelima i otputovali sutradan.

Policijski zvaničnici rekli su nemačkim medijima da je incident posljedica činjenice da je let odložen. U početku je bilo zakazano za 19:05, ali je novo vrijeme za odlazak  bilo u 21:35. Kašnjenje je navodno zbog štrajka italijanskih radnika na aerodromu i loših vremenskih uslova.