latinica  ћирилица
27/06/2016 |  13:31 ⇒ 14:05 | Autor: vecernjenovosti

Izbjegnite jutarnje greške

Po jutru se dan poznaje - upozorava stara izreka koju mnogi od nas ne shvataju ozbiljno. Nije svejedno šta radimo ujutru, a ovo su najčešće greške koje pravimo kad otvorimo oči.
Spavanje - Foto: arhiv
SpavanjeFoto: arhiv

Alarm na odloženo

- Navika da nekoliko puta odložimo alarm čini nas nervoznim, a dokazano je da ovaj "ukraden" san ne regeneriše. Zato, navijte sat baš kad želite da ustanete i osjećaćete se bolje jer ste pokazali snagu volje.

Provjera telefona

- Čitanje vijesti, mejlova prije nego što ste pošteno otvorili oči nije sjajan način da počnemo dan. Time smo odmah ubacili u petu brzinu, a da prethodno nismo zagrijali "auto". O zračenju telefona naučnici još nisu usaglašeni, ali najbolje bi bilo da ga ne držite pored kreveta.

Preskakanje vježbanja

- Ako skačete iz kreveta, oblačeći se navrat-nanos i jureći na posao, činite medveđu uslugu svom tijelu. Nedostatak vremena nije opravdan razlog za preskakanje vježbanja jer ne morate ovoj jutarnjoj rutini posvetiti čitav sat. Dovoljno je i 15 minuta da se lagano zagrijete i istegnete.

Neadekvatan doručak

- Kafa i tost neće vam obezbijediti potrebnu energiju za nastavak dana, ali ni tradicionalni srpski doručak, koji uključuje burek i peciva nije dobar izbor. Ovsene pahuljice sa mlijekom i svježim voćem obezbijediće vam potrebne vitamine, a ako vam je to suviše "ženski obrok", izaberite jaja i jogurt.