latinica  ћирилица
27/06/2016 |  16:22 ⇒ 16:58 | Autor: Blic

Đoković siguran na startu Vimbldona

Novak Đoković je savladao Britanca DŽejmsa Vorda sa 6:0, 7:6 (3), 6:4 na startu Vimbldona, na kom brani titulu.
Novak Đoković (Foto: epa/Gerry Penny) -
Novak Đoković (Foto: epa/Gerry Penny)

Iako Vord nije tip igrača koji je na bilo koji način mogao da ugrozi igru najboljeg tenisera svijeta, propisno ga je namučio u drugom setu.

Sve je išlo na Novakovu vodenicu do 6:0, 3:0. Onda je Vord osvojio prvi gem, a publika je pala u trans. Počeli su da skandiraju, da bodre svog tenisera, a Novak nikako nije uspio da slomi otpor protivnika. To je za Vorda bio set karijere. Do rezultata 6:6. U taj-brejku je, ipak, sve došlo na svoje mjesto. Novak je pojačao, ubacio u treću, a Vord nije uspio da izdrži nametnuti ritam.

Јednostavno, izgleda da su i trema i uzbuđenje zbog toga što se preko puta njega na Centralnom terenu u Vimbldonu, nalazi magični Novak, uradili svoje, pa je Vord vrlo brzo morao da položi reket u tom dijelu igre.

U posljednjoj dionici, sve se ponovo vratilo na Novakovu stranu. Nije želio ništa da prepusti slučaju, pa je od prvog poena u trećem setu diktirao ritam i vrlo brzo poslao Vorda u svlačionicu.

Dobro je što nije proveo dosta vremena na terenu (osim drugog seta koji je trajao 57 minuta) i što je snagu sačuvao za naredne mečeve koji će biti dosta ozbiljniji.

Novakov sljedeći protivnik u srijedu, biće Francuz Adrian Manarino, 55. na svijetu koji je u prvom kolu pobijedio Britanca Edmunda sa 6:2, 7:5, 6:4. Srbin i Francuz do sada nikada nisu igrali.