latinica  ћирилица
28/06/2016 |  13:58 | Autor: BETA

Bufon: Dug i mučan put je pred nama

Golman italijanske fudbalske reprezentacije Đanluiđi Bufon rekao je da je ponosan na nastupe svoje ekipe na Evropskom prvenstvu u Fancuskoj i da su svi potcijenili "azure" uoči početka turnira.

Italija se u ponedjeljak plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je pobijedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju sa 2:0 golovima Đorđa Kjelinija i Gracijana Pelea.

Ekipu Antonija Kontea su mnogi italijanski ali i svjetski mediji ocijenili možda najgorim italijanskim timom na velikim takmičenjima u posljednjih nekoliko godina, što Bufon i saigrači nisu zaboravili.

- Dug i mučan put je pred nama. Na putu su nam kvalitetne ekipe. Ne možemo da kažemo da je ovo sjajno prvenstvo za nas, pošto smo tek u četvrtfinalu. Neću zaboraviti da su prije početka turnira mnogi malo očekivali od našeg tima. Dokazali smo da smo bili vrlo potcijenjeni i ponosan sam na to - rekao je Bufon za Skaj Sport Italija.

Bufon je dodao da je srećan što je ekipa prekinula niz loših rezultata protiv Španije.

- Poslije višegodišnjih poraza od Španije, uspjeli smo. U redu, ovo je samo osmina finala, ali bolje i to nego ništa. Odigrali smo dobro, ali poslije prvog poluvremena vodili smo 1:0 što je bilo manje nego što smo zaslužili. Znali smo da utakmica može da se promijeni posle pauze. Tako je i bilo, ali nismo se koncentrisali samo na odbranu, već smo imali nekoliko prilika da dupliramo vođstvo prije Peleovog gola - rekao je on.

Italija će u subotu od 21 čas u Borodu u četrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv aktuelnog svjetskog šampiona Nemačke.