latinica  ћирилица
28/06/2016 |  16:30 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Vilusi kod Gradiške: Kršteno petoro djece porodice Gajić (VIDEO)

Vidovdan i slavu Hrama na poseban način su proslavili vjernici u Vilusima kod Gradiške. U Hramu posvećenom Svetom mučeniku Knezu Lazaru kršteno je petoro djece porodice Gajić.
Krštenje djece porodice Gajić - Foto: RTRS
Krštenje djece porodice GajićFoto: RTRS

Dok mnogi danas smatraju da je djeci teško pružiti sve što im treba, Dražen i Ivana Gajić iz Romanovaca drugačije misle. Bez većih problema, uz trud i rad ,odgajaju šestoro mališana.

Ističu da su djeca najveće bogatstvo. Do sada su krstili samo najstariju kćerku Vladanu. I za lokalnog paroha višečlano krštenje iz jedne porodice predstavlja svojevrsno iznenađenje.

"Sada, hvala Gospodu, imamo svoju državu, ali nažalost svaki dan nas je sve manje i manje. Zato su ovaki primjeri veoma rijetki, a ova radost danas je posebna", ističe paroh mašićki Petar Јovanović.

Krštenje Gajića na veliki srpski praznik Vidovdan inicirao je narodni poslanik Slavko Dunjić, a kumstva se prihvatila Vesna Knežević.

"Ivana Gajić i ja smo zajedno odrasle, bile smo najbolje prijateljice, tako da mi je čast danas što imam priliku da budem kuma njenoj djeci", kaže Vesna.

Slavko Dunjić ističe da je danas prava senzacija kada se iz cijelog sela krsti petoro djece, a kamoli iz jedne porodice.
Osim krštenja on je zajedno sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta pokrenuo akciju i za adaptaciju doma porodice Gajić, koja je u završnoj fazi.