latinica  ћирилица
01/07/2016 |  12:15 ⇒ 12:15 | Autor: SRNA

Šešelj: Više Srba je ubijeno u Sarajevu nego muslimana u Srebrenici

U Srebrenici se tokom proteklog rata dogodio zločin, ali ne i genocid, i zato Srbija ne treba da popušta, izjavio je predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.
Vojislav Šešelj - Foto: SRNA
Vojislav ŠešeljFoto: SRNA

Šešelj je istakao da je mnogo više Srba ubijeno u Sarajevu nego muslimana u Srebrenici, u kojoj je, prema procjenama, strijeljano od 1.000 do 1.200 ljudi.

- Mnogo je više ubijeno Srba u Sarajevu, više od 5.000, na razne načine nego muslimana u Srebrenici - rekao je Šešelj za TV Pink komentarišući aktuelna događanja u vezi sa porukama da premijer Srbije Aleksandar Vučić nije dobrodošao u Srebrenicu.

Šešelj je ocijenio da muslimanski ekstremisti prošlogodišnjim napadom na Vučića u Potočarima nisu imali namjeru da ubiju srpskog premijera, već da ga ponize, dodavši da su postigli kontraefekat.

Povodom hrvatskog kočenja Srbije na evropskom putu, Šešelj je rekao da nije iznenađen ponašanjem Hrvatske, ističući da je ta država "instrument u rukama velikih sila".

Šešelj je ocijenio da je "antisrpska mržnja smisao postojanja Hrvata", koji sprovode interese zapadnih sila.

O podizanju ograde na hrvatsko-srpskoj granici, Šešelj je rekao da Hrvatska to radi da bi uznemirila Srbiju, a ne zbog navodnog gomilanja izbjeglica kojih, kako je naveo, nigdje nema.