latinica  ћирилица
01/07/2016 |  16:58 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Nastavljeno suđenje u slučaju protiv grada Doboja i Udruženja "Složno" (VIDEO)

Uviđajem geodetskog i građevinskog vještaka, u Doboju je nastavljeno suđenje, po tužbi Zorana Miličevića protiv grada Doboja i Udruženja "Složno".
Doboj - sporna zgrada - Foto: RTRS
Doboj - sporna zgradaFoto: RTRS

Za gradnju stambeno poslovne zgrade Zoran Miličević i njegov brat ustupili su Udruženju "Složno" zemljište i porodičnu kuću u centru grada, a po zavreštku gradnje trebalo je da dobiju tri stana i poslovni prostor. Ostali su i bez kuće, i bez stanova. 

Kuće sa okućnicom odavno nema, a na mjestu gdje je bila nikla je stambeno poslovna višespratnica, u kojoj su tri stana i poslovni prostor trebalo da pripadnu braći Miličević. I pripadaju, ali samo na papiru, jer je njihove stanove investitor, Udruženje "Složno", s kojim su Miličevići imali dogovor, prodao drugima.

Godinama na sudu Miličević dokazuje da je prevaren. U nastavku suđenja, posla na dokazivanju imaće i geometar i vještak građevinske struke koji su obišli teren i obavili uviđaj.

Miličevići su tužili Udruženje "Složno" i grad Doboj tražeći od njih solidarno namirenje tužbenog zahtjeva od 400.000 maraka.

Milkica Garić, zamjenica pravobranioca ističe da je Pravobranilaštvo mišljenja kao i grad Doboj da grad ne može biti obavezan za naknadu štete jer su tužitelji sa investitorom izgradnje objekta imali zaključen ugovor.

Tužioci, međutim, smatraju da je krivica Grada upravo u tome što nije učinio ništa da spriječi bespravnu gradnju. I tu se krug zatvara. Dok Miličevići ne ostvare svoja prava, na čekanju su i stanari cijelog stambeno poslovnog kompleksa. Ne mogu da legalizuju svoju imovinu, jer je cijela zgrada napravljena na posjedu braće Miličević.