latinica  ћирилица
01/07/2016 |  19:05 | Autor: Nezavisne

Lev: Italijani su umjetnici odbrane

Selektor fudbalera Njemačke Јoakim Lev izjavio je da su šanse u četvrftinalnom duelu šampionata Evrope protiv Italije 50:50.
Јoakim Lev - Foto: getty
Јoakim LevFoto: getty

Međutim, poznati stručnjak najavljuje da će njegov tim učiniti sve da prvi put u istoriji pobijedi Azure na velikom takmičenju. Dvije reprezentacije do sada su deset puta ukrstili koplja.

Italijani imaju po pet pobjeda i remija, uključujući i dva važna posljednja trijumfa – u polufinalu Mundijala 2006. u Njemačkoj i polufinalu prethodnog prvenstva Evrope.

"Daćemo sve od sebe da uspijemo i prođemo u polufinale. Igrači su veoma fokusirani, intenzivno se pripremamo za utakmicu sa Italijom i veoma smo samouvjereni. Moramo da preskočimo najveću prepreku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Znamo da nas čekaju umjetnici odbrane, koji ne daju protivnicima da naprave mnogo šansi. Moramo da iskoristimo one koje dobijemo, ali i da budemo oprezni jer su veoma opasni iz kontranapada", rekao je Lev za Bild. Četvrtfinalni susret između Njemačke i Italije na programu je u subotu od 21 u Bordou.