latinica  ћирилица
06/07/2016 |  14:08 | Autor: sputniknews.com

Moskva zabrinuta zbog porasta vojnih aktivnosti Ukrajine

U Moskvi su zabrinuti zbog porasta vojne aktivnosti ukrajinske vojske na liniji razdvajanja u Donbasu, saopštili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.
Ukrajinska vojska - Foto: AP
Ukrajinska vojskaFoto: AP

"Vidljivi su znaci da ukrajinska vojska priprema vojnu operaciju“, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije koje je objavljeno na sajtu resora nakon sastanka zamjenika ministra inostranih poslova Rusije Grigorija Karasina i ambasadora Njemačke i Francuske u Moskvi.

U saopštenju se navodi da je tokom sastanka “ruska strana istakla da u pozadini pregovaračkog procesa u Moskvi posebnu brigu izaziva u posljednje vrijeme povećanje aktivnosti Oružanih snaga Ukrajine i dobrovoljačkih bataljona na liniji razdvajanja“, prenosi "Sputnjik".

Kako su naveli u Ministarstvu inostranih poslova Rusije, u Moskvi očekuju da francuski i njemački partneri upotrebe svoj uticaj na Kijev kako se ne bi dozvolio vojni scenario koji bi ozbiljno destabilizovao region.

U spoljnopolitičkom resoru su naveli i da je tokom razgovora Karasin “skrenuo pažnju ambasadorima na nedopustivost sličnih provokacija Ukrajine koji mogu da anuliraju preduzete napore, uključujući i napore "Normandijske četvorke".