latinica  ћирилица
06/07/2016 |  18:37 | Autor: klix.ba

Rusi pobjednici takmičenja u nošenju supruga naopačke (VIDEO)

Zanimljiva trka održana je u Finskoj, a učesnici su bili bračni parovi, osim nekih muškaraca kojima je omogućeno da "posude" komšijinu ženu.

Zadatak Svjetskog šampionata u nošenju žena na leđima bio je pretrčati 250 metara, a takmičari su došli čak i iz Rusije, Јapana i SAD-a.

Ovi parovi vjerovatno se susreću s problemima i preprekama u svojim vezama, ali na ovakve nisu navikli. Vodene prepreke, prolazak kroz duboki bazen i preskakanje prepona, a sve to da bi osvojili Prvenstvo. Ove godine najsnalažljiviji par dolazi iz Rusije, to su Anastasia Longinova i Dimitry Sagal.

Nagrade su dijeljene i u kategorijama najzanimljiviji par, najbolji kostim i najjači nosač. Prvenstvo se održava svake godine u Finskoj, a postoje posebna pravila oblačenja i nošenja žena, kao što su tradicionalno i popularno nazvano nošenje "krkače", nošenje žene prebačene preko ramena te naopako prebačene iza leđa.

Ono što je najbolje jeste to da se treninzi za takmičenje mogu odraditi bilo kad i bilo gdje, a zajedničko takmičenje dobro je za brak.