latinica  ћирилица
14/07/2016 |  17:33 ⇒ 22:15 | Autor: RTRS

U Prijedoru nova ulaganja u zdravstvo

U prijedorsku bolnicu biće uloženo dva miliona maraka, dogovoreno je tokom posjete ministra zdravlja Dragana Bogdanića ovom gradu.
Bolnica u Prijedoru - Foto: arhiv
Bolnica u PrijedoruFoto: arhiv

Ova sredstva obezbijediće izgradnju tople veze između centralne zgrade i psihijatrije, ali i nabavku magnetne rezonance prijedorskoj bolnici. 

Ovo će biti prva investicija u prijdorsku bolnicu nakon 10 godina. Prvo ulaganje biće vrijedno pet stotina osamdeset hiljada maraka, kaže ministar Dragan Bogdanić.

Putovanja na pojedine dijagnostičke preglede uskoro će biti prošlost za prijedorske pacijente. Najavljena je nabavka magnetne rezonance, vrijedne milion i po maraka.

- Ono što je važno, mi smo spremni za proširenje dijagnostike tako da čim dobijemo magnetnu rezonancu ona će već sledeći dan biti u funkciji, naglasio je Mirko Sovilj, direktor Opšte bolnice Prijedor

U Gradskoj upravi zadovoljni su dogovorenim.

- Јa sam zadovoljan sa onim što smo dogovorili iz lokalne zajednice ćemo insistirati da se to što prije realizuje, istakao je Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora.

Ministar zdravlja pohvalio je rad prijedorske bolnica,čiji menadžment uspijeva da uskladi rashode i prihode, čime ova zdravstvena ustanova ,kako je istaknuto, može da bude primjer drugima.