latinica  ћирилица
15/07/2016 |  15:36 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Od 10. do 17. septembra biće održani "Dani Srpske u Srbiji" (VIDEO)

Ovogodišnja manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" biće održana od 10. do 17. septembra, najavljeno je tokom današnje radne posjete ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatana Klokića Predstavništvu Srpske u Srbiji.
Dani Srpske u Srbiji - Foto: RTRS
Dani Srpske u SrbijiFoto: RTRS

Predstavništvo RS ovu manifestaciju organizuje četvrtu godinu zaredom, s ciljem da se Srbiji i njenim građanima na najbolji način predstavi RS i njeni potencijali.

Projekat “Dani Srpske u Srbiji“ pokrenulo je Predstavništvo Srpske u Srbiji 2013. godine u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama. Ovogodišnja manifestacija biće svečano otvorena u beogradskom Sava centru 10. septembra i biće sadržajno bogatija od prethodnih.

"Vlada Republike Srpske putem Predstavništva RS ovdje u Srbiji daje svoj puni doprinos da se Republika Srpska promoviše na što bolji i kvalitetniji način, prije svega u oblasti privrede, u oblasti kulture, u oblasti sporta i svim onim pratećim aktivnostima koje će pratiti ovu manifestaciju", izjavio je Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Uz bogate kulturne i umjetničke sadržaje, predviđeno je i održavanje poslovnih susreta, kao i predstavljanje turističkih potencijala Srpske u Beogradu, Novom Sadu i Subotici, a od ove godine i u Nišu i Kragujevcu. U projekat su uključena i zavičajna udruženja koja na taj način jačaju veze sa zavičajem, pa se programi očekuju i u drugim mjestima.

"Nadam se da ćemo ove godine biti prisutni u najmanje 10 gradova u Republici Srbiji, gdje ćemo pokušati da RS na najbolji način predstavimo, da damo svoj doprinos svemu onome što i RS i Srbija rade na afirmisanju i podsticanju pozitivnih vrijednosti u regionu", rekao je Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

"Dani Srpske u Srbiji" daju pozitivan impuls jačanju veza Srpske i Srbije, privrednoj saradnji, kao i afirmaciji kulturnih institucija Srpske u široj javnosti.