latinica  ћирилица
22/07/2016 |  18:45 ⇒ 20:03 | Autor: SRNA

Derventa: Završeno asfaltiranje i rekonstrukcija ulica u Čardaku i Gakovcu

U naselju Čardak večeras je ozvaničen završetak rekonstrukcije i asfaltiranja ulice ukupne vrijednosti oko 80.000 KM.
Završeno asfaltiranje i rekonstrukcija ulica u Črdaku i Gakovcu - Foto: SRNA
Završeno asfaltiranje i rekonstrukcija ulica u Črdaku i GakovcuFoto: SRNA

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je nakon svečanog presijecanja vrpce da su radovi u potpunosti finansirani iz opštinskog budžeta.

"Ovo je srećan dan na Čardaku i Gakovcu, sinonimu stradanja u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. Lijepo je vidjeti osmijeh na licu ovih mještana, a posebno mlađih naraštaja zbog kojih sve ovo radimo", izjavio je Simić novinarima.

Simić je rekao da je realizovan jedan od 50 projekata kada je riječ o asfaltiranju i rekonstrukciji ulica, te napomenuo da rebalanisarani kapitalni budžet iznosi 4.175.000 KM.

Mještanin i predstavnik Građevinskog odbora Slaviša Đuraš izjavio je da od 1986. godine nije bilo ulaganja u putnu infrastrukturu u ovom naselju, te da je modernizovano zahvaljujući načelniku Simiću i lokalnoj zajednici.

"Rekonstruisana je glavna ulica i omogućena lakša komunikacija sa gradom za oko 700 domaćinstava, urađeno je 800 metara novog asfalta, spojeni smo sa jedne strane sa magistralnim putem Doboj-Brod, ali i ka centru grada", rekao je Đuraš.

Mještanin Milan Ćorić zahvalio je načelniku Simiću i ostalima koji su pomogli da jedan veliki projekat za mještane bude završen.