latinica  ћирилица
23/07/2016 |  08:15 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Počinje Omladinski kamp Crvenog krsta "Banjaluka 2016

U naselju Tovladić kod Kotor Varoša danas će biti otvoren 12. Omladinski kamp Crvenog krsta - "Banjaluka 2016", koji će trajati do 29. jula.
Kotor Varoš - Foto: RTRS
Kotor VarošFoto: RTRS

Sekretar Crvenog krsta Banjaluka Željkica Ilić istakla je da će se ove godine u kampu okupiti mladi iz Srbije - Beograda i Novog Sada, Crne Gore, Banjaluke i Kotor Varoša.

"Znanja stečena u ovom kampu će pomoći mladima da još bolje rade u svojim sredinama, naročito u školskoj organizaciji Crvenog krsta, dajući svoj doprinos na ukupnom jačanju zajednice", istakla je Ilićeva.

Prema riječima Borislava Brborovića, sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš, cilj ovogodišnjeg kampa je da polaznici steknu nove i usavrše već stečene kompetencije kojima će doprinijeti individualnom usavršavanju i radu svojih organizacija, a i funkcionisanju lokalne zajednice.

"U narednih sedam dana mladi će sticati znanja putem niza kurseva poput pružanja prve pomoći, realistički prikaz povreda i oboljenja, upoznavanje sa vrijednostima pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i animacija", naglasio je Brborović.

Ovaj kamp je nastao kao stalna težnja opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš da obezbijedi prostor na kojem će mladi članovi Crvenog krsta moći sticati nova znanja i vještine, učiti se humanosti i solidarnosti.

Od prvog kampa organizovanog u avgustu 2004. godine, kada su u Tovladiću boravili mladi iz Italije, Francuske, Španije, Norveške, Makedonije i BiH, pa sve do ovogodišnjeg izdanja kampa, kroz ovaj prostor je prošlo više od hiljadu učesnika.