latinica  ћирилица
23/07/2016 |  08:52 ⇒ 08:54 | Autor: SRNA

Usporen saobraćaj na prelazu Orašje-Županja

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se na većini puteva saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju, a zbog radova na teritoriji Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja, vozila prolaze usporeno u oba smijera, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac".

U zoni izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim saobraćanja, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara po času.

Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavljan četiri puta, u periodu od 23.00 do 5.00 časova, maksimalno do 30 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila, koja će biti preusmjerena na alternativni putni pravac kroz selo Brestovo.

U toku je sanacija klizišta "Cerova kosa dva" i "Cerova kosa tri" na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, pa će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, vozila saobraćaju jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom, u dužini od 800 metara.

Na magistralom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, režim saobraćanja izmijenjen je do 1. septembra.

Zbog istog projekta, do 30. jula, biće izmijenjen režim saobraćanja na regionalnom putu R-413, dionica Kotor Varoš-Mitrovići.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica, dionica Јohovac-Rudanka, u toku je izmjena načina saobraćanja zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova biće izvođeni na dionici regionalnog puta Zeleni Јadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac, u mjestu Kladari Donji, opština Brod, i dionici Brodsko Polje u mjestu Brusnica.

Radi deminiranja u mjestu Kladari Donji, opština Brod, saobraćaj će povremeno biti obustavljen na magistralnom putu M-14.1, dionica Brodsko Polje, do 16. decembra.

Na magistralnim putevima M-4, dionica Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, i Kobaš 1-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj, saobraćaj će zbog deminiranja biti povremeno obustavljen radnim danima, od 8.00 do 16.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske, režim saobraćanja biće izmijenjen zbog sanacije klizišta.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su rekonstrukcija i modernizacija navedene dionice, zbog čega vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, vozila saobraćaju povremeno jednom trakom, kao i na putu Karanovac-Mitrovići zbog klizišta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/, zabranjeno je saobraćanje za sva vozila teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac 3-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik.

Osim zastoja na prelazu prelazu Orašje-Županja, na drugim graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.