latinica  ћирилица
23/07/2016 |  19:46 ⇒ 19:49 | Autor: SRNA

Osude napada na Јovana Golijana

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Republike Srpske Dušan Petrović osudio je napad na predsjednika Mladih SNSD-a na Sokocu Јovana Golijana, koji je pretučen ispred porodične kuće, i poručio svima, posebno nasilnicima sa Sokoca, da će im se SNSD uvijek suprotstaviti argumentima i rezultatima i da će politiku ove partije građani, kao i do sada, prepoznati i podržati na izborima.
Sokolac - Foto: ilustracija
SokolacFoto: ilustracija

Petrović je rekao da ukoliko je motiv napada politički to treba najoštrije da osude sve političke partije, i vladajuće i opozicione.

On je naglasio da treba osuditi svaki vid nasilja, naročito nasilje izazvano političkim neslaganjima, i istakao da fizički obračuni ne smiju biti dio predizbornih aktivnosti.

"U periodu smo kada se pripremaju lokalni izbori, a mladi u političkim partijama ne treba da budu iskorišćeni na način da se fizički obračunavaju sa neistomišljenicima, već da, upravo, rade suprotno, razvijaju i poboljšavaju prvo svoje političke partije, a onda i cijelo društvo", poručio je Petrović.

I Opštinski  odbor SDS-a Sokolac odbacuje sve tvrdnje, kojima se fizičkom napadu na predsjednika Mladih SNSD-a Sokolac Јovana Golijana daju političke konotacije i ovaj incident dovodi u vezu sa predizbornim aktivnostima.

Osuđuju svaki fizički napad, na bilo koga, bez obzira na stranačku pripadnost i pozivaju policiju i Tužilaštvo da pokrenu istragu o napadu na Golijana. 

Predsjednik Mladih socijaldemokarata Sokolac Јovan Golijan pretučen je rano jutros ispred porodične kuće u sokolačkom naselju Laze kada su ga napala dva maskirana lica i pretukla ga tupim predmetima.