latinica  ћирилица
24/07/2016 |  08:21 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Osumnjičeni za ubistvo Glamočanina saslušan u Tužilaštvu (VIDEO)

Osumnjičeni za ubistvo Siniše Glamočanina, Mile Rosić, koji se sinoć predao policiji, sproveden je u Kazneno-popravni zavod u Bijeljini nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu.
Rosić predat tužilaštvu u Bijeljini - Foto: RTRS
Rosić predat tužilaštvu u BijeljiniFoto: RTRS

Tužilaštvo će zatražiti pritvor od 30 dana za Rosića. On je od 20. jula bio u bjekstvu. Kako je za RTRS izjavio njegov advokat Veselin Londrović, Rosić tvrdi da je ubistvo počinio u nužnoj odbrani.

Nakon trodnevnog bjekstva, Mile Rosić sinoć se, u pratnji advokata, predao policiji, koja ga je danas predala Tužilaštvu. Rosić se, kaže njegov advokat, ne smatra odgovornim za ubistvo Glamočanina, koga je, tvrdi, ubio u nužnoj odbrani.

- On smatra i brani se da je zbog stravičnog događaja postupao u nužnoj odbrani, jer je doveden u stanje da, bez svoje krivice i bez ikakvog svog doprinosa, brani svoj život na svom kućnom pragu od stravično preminulog Siniše Glamočanina - kaže Londrović.

Sumnjalo se da je Rosić pobjegao u Srbiju, jer je bijeli džip, mercedes cetinjskih registarskih tablica, kojim je pobjegao sa mjesta ubistva, pronađen pored Drine u naselju Popovi. Njegov advokat nam je međutim potvrdio da Rosić nije napuštao Srpsku. Gdje se krio za sada je nepoznato.

- On nije imao namjeru da bježi od policije, nema uslova ni bilo kakvih dogovora, odlučio je da se preda jer nema namjeru da bježi. Pobjegao je jer je smatrao da mu je život u opasnosti - kaže Londrović.

Nezvanično, Rosić je ispalio četiri hica iz pištolja u Glamočanina. Više detalja nismo uspjeli dobiti ni od policije, ni od okružnog tužioca Muhameda Gruhonjića, koji će odlučiti o daljem postupku.

Policija je saslušala i svjedoka koji je sa ubijenim Glamočaninom došao u Ulicu Hajduk Veljka, gdje je živio Rosić. Svjedok je u vrijeme ubistva bio u automobilu i nije vidio šta se dogodilo.

I Rosić i Glamočanin od ranije su poznati policiji i osuđivani za ubistva. Rosić je 2005. godine osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva četrnaestogodišnjeg dječaka, dok je ubijeni Glamočanin zbog učešća u ubistvu Milana Mitrašinovića, bivšeg radnika Policijske stanice Savski venac, 2009. osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina.