latinica  ћирилица
24/07/2016 |  11:08 ⇒ 11:18 | Autor: dnevni avaz

Tuče i navijački neredi na ulicama Sarajeva (FOTO)

Nakon derbija u kojem su sinoć na Grbavici domaći “Željezničar“ i FK “Sarajevo“ podijelili bodove (1:1) u okviru prvog kola Premijer lige BiH, obračun 2 navijačke grupe sa tribina se preselio i u centar grada.
Tuča navijača Sarajeva i Željezničara (Foto: K. Kešmer) -
Tuča navijača Sarajeva i Željezničara (Foto: K. Kešmer)

Naime, kako saznaje “Avazov“ portal, u “Guinness Pubu“, smeštenom u Ulici Ferhadija, došlo je do žestokog fizičkog obračuna “Manijaka“ i “Hordi zla“. Prema saznanjima, u “Guinness Pubu“ je sjedila grupa navijača Sarajeva, kada su u objekat uletjele pristalice kluba sa Grbavice, nakon čega je usljedila opšta makljaža. U obračunu su “letjele“ šake, flaše, i sve što se sukobljenim stranama našlo pri ruci.

Na licu mjesta ubrzo su se pojavili pripadnici MUP KS i Hitna pomoć, čijim je vozilom odvezen jedan od povrijeđenih navijača FK “Sarajevo“. Usljed tučnjave polomljena su stakla na objektima koji se nalaze u blizini “Guinness Puba“.

Kako “Avazov“ portal saznaje, u tučnjavi je učestvovalo između 20 i 30 navijača “Željezničara“ i “Sarajeva“.

Navijači oštetili tramvaj

Grupa navijača sinoć je oštetila unutrašnjost tramvaja nakon 108. sarajevskog derbija u kojem su se sastali “Željezničar“ i “Sarajevo“ na Grbavici, a samo dvadesetak minuta prije početka derbija pojedini navijači “Sarajeva“, popularne “Horde zla“, su počupali stolice.

Kako su za sarajevske medije rekli iz Dispečerskog centra Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS, vandalizam u tramvaju desio se nakon derbija, a razbijeno je nekoliko parapeta i izvaljena su vrata.

Tramvaj je nakon ovoga vraćen u remizu.

Slučaj je prijavljen pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su na mestu događaja obavili uviđaj.

U toku su istražne radnje.