latinica  ћирилица
24/07/2016 |  17:01 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Šta je motiv napada na Јovana Golijana? (VIDEO)

Policija još traga za dvojicom maskiranih napadača, koji su juče pretukli Јovana Golijana, predsjednika Mladih Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac, koji je kandidat za odbornika u Skupštini opštine i odnedavno upravnik Radne jedinice Studena gora u Šumskom gazdinstvu Romanija.
Јovan Golijan - Foto: RTRS
Јovan GolijanFoto: RTRS

Golijan, koji se oporavlja od povreda, strahuje za svoj i život svoje porodice. Danas prepričava da je bio prestravljen kada je, dok se vraćao iz noćnog izlaska, na samo nekoliko metara pred porodičnom kućom, vidio dvojicu maskiranih lica kako trče prema njemu. Јoš veći šok bio je kada su ga počeli naizmjenično udarati tvrdim predmetima.

- Udarali su me po nogama, udario me jako u glavu, izgubio sam svijest, pao sam i kako sam pao još su me udarali po nogama i koljenima. U tom trenutku sam počeo da zovem u pomoć, majka i sestra su čule - kaže Golijan.

Preplašene, obje su odmah istrčale, nakon čega su napadači pobjegli.

Golijan priča da su njegovi problemi počeli kada se, nakon završenog Šumarskog fakulteta, iz Beograda vratio u rodno mjesto, zaposlio u Šumskom gazdinstvu Romanija i nakon toga učlanio u SNSD. Od tada, kaže, postaje tema rasprava na društvenim mrežama.

- Kako sam se vratio iz Beograda sa fakulteta i kako sam ušao u politiku non-stop imam neke probleme. Po društvenim mrežama me "kače", pokušavaju nekako psihički da me poremete ali im to nije uspjelo i nisam obraćao pažnju dok me nisu fizički napali - kaže Golijan.

Јovanova majka Slava, kojoj je suprug poginuo 93. godine na ratištu, ostala je sama sa dvoje male djece, radeći i po tri posla da ih iškoluje. a danas je, kaže, dočekala da neko želi da ih ubije.

- Čim je došao počeli su da ga provociraju. Nikad nisu rekli da je dijete poginulog borca, već zaposlio se stranački zaposlio se rodbinski... Nijednom nisu napisali da je dijete poginulog borca, to me najviše boli. Јuče  mi niko iz Boračke organizacije nije ni vrata otvorio - kaže Slava.

Komšije tvrde da su Јovan i njegova porodica za primjer, kakav je bio i njegov otac.

- Ovo je dečko za primjer, a ovo što je napravljeno neka bude na sramotu - kaže Nenad Vuković, komšija Golijanovih. 

Policija i danas traga za počiniocima.

- Policijski službenici su uzeli izjavu od oštećenog i pod nadzorom tužioca preduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju motiva kao i na indentifikaciji izvršilaca ovog djela - teške tjelesne povrede -rekla je Danka Tešić, portparol CЈB Istočno Sarajevo.

I dok policija traga za napadačima, mještani Sokoca strahuju za bezbjednost. Pitaju, ko je sljedeći, i kakvi su razlozi da neko atakuje na nečiji život?