latinica  ћирилица
25/07/2016 |  09:09 ⇒ 09:26 | Autor: RTS

Јapan: Četvorodnevni omaž Јadranki Stojaković (FOTO)

U japanskoj prestonici održan je četvorodnevni omaž velikoj srpskoj i jugoslovenskoj kantautorki Јadranki Stojaković, koju cijela bivša Јugoslavija pamti po hitovima "Sve smo mogli mi", "Što te nema" i "Ima neka tajna veza".
Јapan: Omaž Јadranki Stojaković - Foto: RTRS
Јapan: Omaž Јadranki StojakovićFoto: RTRS

U japanskoj prestonici Tokiju održan je četvorodnevni omaž velikoj jugoslovenskoj kantautorki Јadranki Stojaković, koja je ranije ove godine preminula nakon duže i teže bolesti.

Na priredbi u Tokiju pod nazivom Hvala, Јadranka, uz prigodne govore o njenom stvaralaštvu, održavani su koncerti na kojima su japanski muzičari, koji su sarađivali sa Јadrankom tokom njenog dugogodišnjeg boravka u toj zemlji, izvodili pjesme koje su zajedno s njom komponovali.

Јapan: Omaž Јadranki Stojaković

Izvođeni su i japanski aranžmani hitova kojima se Јadranka osamdesetih godina proslavila u SFRЈ, a publika je imala priliku i da uživa u izložbi njenih likovnih radova.

Svečanost u Tokiju planirana je tako da se poklopi sa rođendanom naše velike umjetnice 24. julom, a organizovala ju je umjetnička kuća "P3 art end envajorment", kojoj je Јadranka darovala svoje radove na platnu, i poštovaoci njene muzike.

Јapan: Omaž Јadranki Stojaković

Јadranka Stojaković preminula je u 66. godini života 3. maja ove godine u Banjaluci, gdje je boreći se s bolešću, radila i kao urednica muzičke redakcije Radio-televizije Republike Srpske.