latinica  ћирилица
25/07/2016 |  17:05 ⇒ 17:20 | Autor: Nezavisne

Student želi fuziju sa Borcem

Studentski košarkaški klub Student iz Banjaluke pokrenuo je inicijativu za fuzionisanje sa OKK Borcem, a da li će to toga doći moglo bi uskoro biti poznato.
Student želi fuziju sa Borcem - Foto: nezavisne novine
Student želi fuziju sa BorcemFoto: nezavisne novine

"Siniša Kovačević (sportski direktor Studenta) i ja, od kada smo preuzeli Student razgovaramo o toj varijanti i jedan od razloga zašto sam se vratio u košarku upravo je taj. Borac treba da bude nosilac košarkaškog sporta u Banjaluci i nadam se da će tako i biti, a spajanje sa Studentom je jedan od načina da se to desi", rekao je Boris Blagojević, poslovni direktor Studenta i nekadašnji igrač Borca, baš kao što je bio i Kovačević.

Blagojević ističe da je u Studentu, koji je ove godine igrao finale Prve lige RS, za kratko vrijeme napravljen veliki posao.

"Pokazali smo da se sa pravom organizacijom može mnogo uraditi i željeli bismo da taj naš model rada, koji se pokazao kao dobar, prenesemo na Borac", rekao je Blagojević i dodao: "Razgovarao sam sa Bojanom Božićem, direktorom Borca, i on je u suštini za tu ideju, ali naravno to treba da odluči uprava Borca. Takođe, bivši asovi Borca su podržali ideju i žele da klub bude ono što što je nekada bio. Ima još dosta posla, ali vjerujem da zajedničkim snagama možemo mnogo toga dobrog uraditi."

On nije precizirao kada bi moglo doći do fuzije, ali je rekao da ukoliko obje strane pokažu veliku volju i aktivno budu radili na tome Borac i Student bi već od sljedeće sezone mogli da funkcionišu kao jedan klub.

"Naravno, klub bi bio pod imenom Borac, a da li bi ispred imena stajalo Studentski košarkaškli klub rano je govoriti i stvar je dogovora", istakao je Blagojević.