latinica  ћирилица
25/07/2016 |  17:14 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Mihajilica raspustio Gradski odbor SRS u Trebinju (VIDEO)

Neposredan povod za raspuštanje Gradskog odbora SRS bio je potpis predstavnika Gradskog odbora na podršku Luki Petroviću, kandidatu iz SNSD-a za gradonačelnika Trebinja.
Milanko Mihajilica - Foto: RTRS
Milanko MihajilicaFoto: RTRS

Tim potezom, Radikali su okrenuli leđa Savezu za promjene, na lokalnom nivou. Nezadovoljni su odnosom Slavka Vučurevića prema njima, još od 2012. godine, kada su mu pružili podršku. 

Mihajlica se oglasio tri dana nakon što je Gradski odbor u Trebinju, javno podržao Petrovićevu kandidaturu.

Koalicioni potpis sa SNSD-om, DNS-om, Socijalistima i Ujedinjenom Srpskom, za Mihajilicu je bio težak i neoprostiv grijeh. Optužio je Petrovića da je „kupio“ Radikale.

"Radi se o trgovini radnim mjestima i nekim sitnim uslugama, ali je Luka Petrović zaboravio da SRS RS ne može da podrži čovjeka, kao što je Luka Petrović, visoki funkcioner SNSD,", kaže Mihajilica.

Petrović se danas nije javljao na telefon, a odluku o priključenju novoj koaliciji, trebinjski Radikali donijeli su noć uoči njegove promocije.

Slaviša Grkavac, nosilac liste „Radikalno bolje“ (SRS, SRS RS) za Trebinje, kaže da su bili u koalici Saveza za promjene i da nisu bili zadovoljni kako su tretirani.

"Nema nas nigdje, nismo ispoštovani, poslije izbora nismo imali kontakt sa Vučurevićem", istiće Grkavac.

Koalicioni ugovor potpisali i predstavnici SRS, bivši Šešeljevi radikali. Zajedno su, 2012. godine bili uz Slavka Vučurevića, pa se razočarali.

Dragan Đurđević, predsjednik Srpske rtadikalne stranke, ističe da je činjenica da sa Vučurevićem nije bilo saradnje.

Dodaje da je sa Petrovićem razgovarao Gradski odbor i da smatraju da to može donijeti dobre rezultate Trebinju.

Mihajlica se nije zadržao samo na raspuštanju Gradskog odbora: "Zbog činjenice da je mimo znanja vrha i politika stranke, zbog potpisivanja podrške Luki Petroviću, iz stranke je isključen odbornički kandidat Slaviša Grkavac."

Grkavac kaže da je isključen, iako nije član, i da to samo pokazuje koliko je Mihajlica informisan.

Na pitanje kako je potpisao sporazum ako nije član, kaže da je to učinio, jer su 2006. godine pristali da radi, i da nije bio obavezan da bude član.

Grkavac kaže da, sa kolegama, ostaje u stranci. Hoće li tako biti, znaće poslije sastanka raspuštenog odbora sa Draganom Babićem, predsjednikom Izvršnog odbora partije. Njega je Mihajlica zadužio da konsoliduje stanje u trebinjskom odboru. Grkavac ističe da je to samo navodno pokazivanje snage predsjednika stranke.