latinica  ћирилица
25/07/2016 |  17:25 | Autor: B92

Epilog petočasovnog sastanka: Tomić ostaje na klupi Partizana

Ivan Tomić ostaće trener fudbalera Partizana, odlučeno je poslije petočasnovnog sastanka uprave i šefa stručnog štaba.
Ivan Tomić (FOTO: sportskacentrala.com) -
Ivan Tomić (FOTO: sportskacentrala.com)

Da Tomić ostaje na klupi potvrdio je sportski direktor Ivica Iliev, koji je kratko kazao da bi bilo "neozbiljno" da se sada mijenja trener. Ni on nije želio da odgovara na pitanja izvještača, a moguće je da će se klub kasnije oglasiti saopštenjem.

Čelnici Partizana organizovali su u ponedjeljak hitan sastanak sa sportskim sektorom nakon slabog starta sezone. Poslije pet sati "vijećanja" niko se nije zvanično obratio medijima, a trener Ivan Tomić, o čijem odlasku se raspravljalo, je nasmijan prošao pored novinara bez odgovora na pitanje šta se dogodilo.

Navodno je Tomić ponudio ostavku, ali su ostali članovi uprave uspjeli da ga tokom sastanka nagovore da ostane. U međuvremenu su pojedini članovi Upravnog odbora, na čelu sa Žarkom Zečevićem, izašli sa stadiona u Humskoj na sporedni ulaz.

Crno-bijeli su u prva tri meča igrali 0:0, eliminisani su od poljskog Zaglembja na penale iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a onda im je odolio i debitant u Superligi Bačka.

Već nedjeljama je trener Ivan Tomić pod velikim pritiskom javnosti, a on je "preuzeo odgovornost" za oba neuspjeha.

"Slutim kada će da menjaju trenera, kad Crvena zvezda obezbjedi jedno deset bodova prednosti. Pre toga nije bezbedno", poručio je preko Tvitera poznati režiser Srđan Dragojević, inače član Skupštine FK Partizan kojoj nije prisustvovao tokom cirkusa u Zemunelu krajem maja.

Navijači su u nedjelju u Novom Sadu jasno poručili da žele smjenu Tomića, ali kao po pravilu i odlazak cijele uprave, iako je ona "otišla" još u decembru nakon poraza od Augzburga i propuštene šanse da se izbori proljeće u Evropi.

Partizan je prošle sezone promjenio trojicu trenera, počeo ju je sa Zoranom Milinkovićem, njega je zamjenio Ljubinko Drulović, da bi u januaru stigao Tomić.

On je uspio da osvoji Kup Srbije i stigne do drugog mjesta na tabeli, ali je činjenica da je Partizan imao jednu od najlošijih sezona u posljednjih nekoliko godina.

Za razliku od prethodnih "smjena trenera", kada je u pitanju "slučaj Tomić" nema ni spekulacija ko bi mogao da ga zamijeni u slučaju da zaista dobije otkaz.