latinica  ћирилица
25/07/2016 |  18:55 | Autor: Agencije

Zdravko Mamić dao ostavku na mjesto potpredsjednika HNS-a

Na službenoj stranici 'Hrvatskog nogometnog saveza' objavljeno je saopštenje koje potpisuje Zdravko Mamić koji od danas više nije potpredsjednik Saveza.
Zdravko Mamić (Foto: novilist.hr/N. Reberšak) -
Zdravko Mamić (Foto: novilist.hr/N. Reberšak)

Za hrvatski nogomet dao sam dušu. No ne želim više biti razlog zbog kojeg će pojedinci umanjivati uspjehe mojih kolega iz Saveza i Dinama te sjajne rezultate kojima već godinama uveseljavaju sve naše sugrađane. Posvetit ću se privatnoj situaciji i uvjeren sam dokazati svoju nevinost“, objavio je Zdravko Mamić.

Izvršni odbor HNS-a krajem prošle godine stao je uz Zdravka Mamića i izvršnog direktora Damira Vrbanovića nakon što je USKOK otvorio istragu protiv njih.

Objavili su kako je svako nevin dok se ne dokaže suprotno te dodali kako će detaljno pratiti tok događaja te po potrebi donijeti odgovarajuće odluke.

USKOK je u međuvremenu nakon niza istraga, krajem aprila ove godine, podigao prvu optužnicu protiv Zdravka Mamića, kojeg u tom slučaju tereti da je zajedno s bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom Dinamo oštetio za nešto manje od 116 miliona kuna, a budžet za barem 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i doprinosa.